Nederlandse Korfbaldag bij Avanti

Door Jaap

(tekst: Avanti)

Zaterdag 16 juni NKD 2012 bij CKV Avanti in Pijnacker.

Op zaterdag 16 juni organiseert Avanti uit Pijnacker voor de tweede maal de Nationale Korfbaldag. Centraal deze dag staan de finale’s om het Nederlands kampioenschap veldkorfbal voor de C-, B-, A jeugd en senioren. Daarnaast wordt ook de nationale kampioenschappen schoolkorfbal gehouden voor de groepen 5/6 en 7/8. Omdat deze dag in het teken staat van -iedereen doet mee- worden er ook diverse korfbalactiviteiten georganiseerd op de parkeerplaats van ons complex en in de sporthal gelegen naast ons complex.

 

Wat is er zoal te doen buiten de finale wedstrijden?

 

SIDE-EVENTS.

In de ochtend zal er voor kinderen tot en met 12 jaar een "NKD Sport en Spel" georganiseerd worden met o.a. een spelcircuit, een recordpoging, een speurtocht en een ballonnenwedstrijd, voor meer informatie klik hier http://www.nkd2012.nl/Side-events/Sportenspel/

's Middags zal er op het parkeerterrein bij Avanti een heuse Wipe Out baan opgebouwd worden. Teams en individuele deelnemers kunnen een poging doen om deze loodzware spectaculaire baan als snelste af te leggen, voor meer informatie klik hier http://www.nkd2012.nl/Side-events/WipeOut/

 

KANGOEROES.

Er zijn voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar allerlei spelletjes met en zonder
bal onder deskundige leiding van de kangoeroe- en welpen leiding van Avanti. De eerste keer starten wij om 12.30 tot ca. 13.15, de tweede keer starten wij om 14.30 tot ca. 15.15 uur.

Opgeven voor deze leuke kangoeroe activiteiten kan via het e-mailadres
e-mail . Vermeld in de mail de naam van uw zoon of dochter en zijn/haar leeftijd en het tijdstip waarop hij/zij graag mee wilt doen.

 

CLINICS.

Er worden door bekende korfballers 3 clinics gegeven. De clinics duren 3 kwartier. De eerste clinic is om 13.30 uur voor D/E jeugd. De tweede clinic is om 15.30 uur, ook voor D/E jeugd. De laatste clinic wordt gehouden om 17.30 uur en is voor B/C jeugd. Inschrijven via het emailadres e-mail o.v.v. naam en leeftijd.

Het maximaal aantal deelnemers is 40 personen per clinic.

 

G CLINIC.

Om 16.30 uur wordt er voor de minder valide medemens een korfbalclinic gehouden. Ook deze clinic vindt plaats in sporthal De Viergang. Toegang is voor deelnemers aan de clinics gratis, begeleiders dienen wel toegang te betalen.

 

Toegangsprijs is € 7,50, kinderen onder de 16 jaar hebben gratis toegang (id bewijs verplicht!).