ODO SPEELT GELIJK TEGEN KAMPIOENSKANDIDAAT HKC.

In de race naar behoud in de 1e klasse moest ODO zaterdag tegen de kampioenskandidaat HKC in Hardinxveld Giessendam. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg werd verloren met 10-15, maar we zouden het deze keer heel anders aan gaan pakken. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bos duurde het niet lang voor HKC de openingstreffer scoorde. Voor ODO wilde het nog even niet lukken bij ons eerste aanvalsvak. Hierdoor kon het gebeuren dat ODO na 5 minuten spelen al weer tegen een 3-0 achterstand aan keek. Toen vond Thijs het tijd worden om ook te gaan scoren en gooide onze eerste treffer er in. HKC herstelde dit weer door niet veel later het verschil te herstellen, maar ODO had nu ook het gat van de korf gevonden. Mark en Anton zorgden voor aansluiting en in de 10e minuut scoorde Sanne van Altena de gelijkmaker. In de volgende 10 minuten wist ODO niet tot scoren te komen ondanks de goed opgezette aanvallen. HKC lukte het wel om weer een gaatje van twee punten te maken, waardoor ODO weer in de achtervolging moest. Het lukte ODO om zich weer te herstellen en door doelpunten van Anton en Mark stond het 8 minuten voor rust 7-6. Tot de rust streden beide ploegen voor een zo gunstig mogelijke ruststand op het bord te krijgen. Dit pakte voor ODO goed uit toen Willem op slag van rust de 7-7 binnen schoot.
De tegenstander was zich er intussen van bewust dat ODO meer tegenstand bood als dat zij van te voren verwacht hadden. Op de HKC site was te lezen dat zij van de rode lantaarndrager weinig tegenstand verwachtte. ODO streed echter voor elke meter en zou zijn huid zo duur mogelijk verkopen. De tweede helft werd dan ook een wedstrijd op zich, die halverwege nog alle kanten op kon. ODO stond nu echter steeds aan de goede kant van de score en werd HKC in de achtervolging gedwongen. Wij kwamen met doelpunten van Thijs en Willem steeds op voorsprong, maar dan wist de tegenstander helaas weer gelijk te maken. Zo stond er halverwege de 2e helft 11-11 op het scorebord. Toen nam HKC weer het voortouw en liep uit naar 13-11. Door een overtreding mocht Willem vanaf de strafworpstip de aansluiting weer maken, maar toen werd ook door de ODO verdediging een aanval met een overtreding gestopt. Ook deze strafworp werd verzilverd en had ODO nog maar 6 minuten om het gat te dichten. Anton en Thijs wisten ODO weer op gelijke hoogte te brengen met nog 1 minuut op de klok. HKC ging in een alles of niets offensief voor de laatste aanval en wist nog een vrije bal te fiksen die ook werd verzilverd. Ook deze week liep de grote klok niet helemaal gelijk met de klok van de scheidsrechter en ook ik had nog zeker een minuut op mijn klok. ODO mocht nog een aanval opzetten, terwijl het HKC publiek al met het feest begonnen was. Er werd echter weer een overtreding gemaakt, waardoor ook ODO een vrije bal mee kreeg. Mark ging weer achter de stip staan om deze te nemen, maar speelde de bal nu eens door op Willem die vanachter de korf de gelijkmaker er weer in gooide. HKC in mineur en wij blij met een punt. Er werd hierna nog wel een aanval voor HKC in gefloten, maar na twee passes floot scheidsrechter Bos voor het eind van de wedstrijd. Voor ODO volgden nog een paar spannende minuten voor de uitslag van de wedstrijd van mede degradatie kandidaat Korbatjo, wat thuis tegen Fiks moest aantreden. Helaas werd deze wedstrijd door Korbatjo gewonnen, waardoor ons humeur weer een domper kreeg. Ook voor HKC waren de druiven zuur, want zij hadden bij winst de nieuwe koploper geworden in de poule.
Voor ODO wordt het nu zaak om het vizier op scherp te zetten voor de laatste twee wedstrijden tegen Fiks en VEO en hier 4 punten uit te slepen. Alleen op die manier kunnen we nog hoop houden op de beslissingswedstrijd voor het verlengen van het verblijf in de 1e klasse. Voorwaarde is dan wel dat Korbatjo geen punten meer haalt, want als zij nog een wedstrijd weten te winnen moeten we zelfs twee beslissingswedstrijden spelen. Dit is echter nog ver weg. Eerst volgende week naar Oegstgeest om daar de punten te pakken tegen Fiks en ons te revancheren op de slechte thuiswedstrijd die wij met 8-10 verloren.