ODO DEELT DE PUNTEN MET CKC MAASSLUIS.

Door Arno

Na de verloren wedstrijd bij Korbatjo resten er voor ODO alleen nog vier wedstrijden tegen hoger geklasseerde ploegen. De eerste was de derby tegen onze buren, CKC Maassluis. De uitwedstrijd was een spannende gelijk opgaande wedstrijd, waarin beide ploegen om de beurt op voorsprong kwamen. Ook zaterdag was dit weer het geval. ODO begon niet scherp genoeg en kwam binnen een paar minuten al op achterstand door een doelpunt van een Maassluise dame. Na zeven minuten wist Tamar voor ODO de gelijkmaker te scoren, maar de volgende ODO treffer liet weer te lang op zich wachten. ODO zou tien minuten niet scoren en Maassluis deed dat wel, waardoor we halverwege de 1e helft tegen een 1-4 achterstand aan keken. Het in grote getale aanwezige ODO publiek realiseerde zich blijkbaar dat het vlaggenschip hun steun juist nu nodig had en ging als één man achter het team staan. De ploeg veerde op en gingen gedragen door het publiek in de achtervolging. Het 2e deel van de eerste helft was dan ook voor ODO. De inhaalslag werd geopend met een benutte strafworp van Willem. Niet veel later zorgde Bianca voor de aansluiting en was ook Marjanneke, die op de plaats van de afwezige Sanne van Altena speelde, scherp van afstand, wat ons op gelijke hoogte bracht. Een paar minuten voor rust was Willem weer scherp en zette ons op een 5-4 voorsprong, wat ook de ruststand zou worden.
Het was nu zaak om het in de 2e helft af te maken en de punten in Maasland te houden. Maassluis kwam echter heel scherp uit de kleedkamer en wist binnen 10 minuten weer een voorsprong van drie punten te maken. Het ODO publiek moest weer lang wachten op een ODO treffer. Deze werd na 15 minuten gescoord uit een doorloop van Mark. Maassluis zou het verschil echter weer snel terug brengen naar 3 punten, maar daarna zou onze verdediging het een kwartier lang dicht houden. De achtervolging werd weer ingezet met het enthousiaste publiek op de banken. Thijs opende het slotoffensief door uit een doorloop 7-9 te scoren. Niet veel later mocht Willem voor de tweede keer op de strafworpstip gaan staan en maakte de aansluiting. De tegenstander kreeg het nu wel erg benauwd en ging slordiger spelen, waardoor ODO steeds meer in de wedstrijd kwam. De gelijkmaker kwam ook van de handen van Willem en met nog maar vijf minuten op de klok gingen de kelen van het ODO publiek nog verder open. Anton kreeg heel Maasland op de banken door ons op voorsprong te zetten en niet veel later ODO zelfs een gaatje van twee punten te geven. Er stonden nu nog twee minuten op mijn klok en leek ODO er 2 punten bij te kunnen tellen. De klok op het scorebord had helaas niet stil gestaan bij blessure behandelingen, waardoor deze niet meer klopte met de resterende tijd. Helaas hielden de spelers het hoofd niet koel en speelden we de wedstrijd niet goed uit. De stress zat nog te veel in de hoofden en de grote klok stond al op 36 minuten, dus kon het niet lang meer duren tot het laatste fluitsignaal. Ik wist echter beter en had enkele spelers op de hoogte gebracht dat er nog ruim 2 minuten te gaan waren. Toch werd er op het verkeerde moment geschoten, waardoor Maassluis weer mocht gaan aanvallen. Deze kansen zijn wel aan de inmiddels weer binnen de lijnen verschenen Marvin Soekra besteed. Hij kreeg in de laatste minuut zelfs nog een tweede kans en ook deze schoot hij raak, waardoor we weer op gelijke hoogte waren. Helaas glippen er wederom punten door onze handen in de slotfase van een wedstrijd, maar gezien het wedstrijdverloop was dit wel de enig juiste uitslag van deze derby. ODO loopt met deze uitslag weer een puntje in op Korbatjo, wat gisteren verloor van VEO. ODO zal dus nog ergens punten moeten scoren om boven hen te eindigen in de competitie om weer een beslissingswedstrijd te mogen spelen tegen de nummer 7 uit poule 1c. Dat worden dus nog 3 spannende wedstrijden met, naar ik hoop, steeds weer zulk enthousiast publiek langs de lijn. Jullie waren geweldig gistermiddag en hebben ons er twee keer door heen gesleept. Helaas is het geen overwinning geworden, maar met jullie steun en de inzet van het team hebben we er alle vertrouwen in dat het goed komt. Volgende week spelen we weer niet, maar jullie zijn allemaal zeer welkom om ons te steunen als we op 12 mei in Hardinxveld de degens kruisen met HKC. Zij zullen ons de punten zeker niet cadeau doen, want zij zijn nog in de race voor het kampioenschap. ODO zal het dus zelf moeten doen. Wij zien u dan ook graag weer om 16:00 uur aan de Pieter de Hoogstraat in Hardinxveld-Giessendam.