ODO KEERT MET LEGE HANDEN TERUG UIT OUD-BEIJERLAND.

ODO is na de zaal goed begonnen met een overwinning en een nipte nederlaag tegen de koploper. Het was nu zaak om deze goede lijn door te trekken en in het 4 punten duel tegen Korbatjo de punten mee naar Maasland te nemen. Korbatjo had het grote voordeel dat zij gewend zijn om op gras te spelen en het zou voor ODO dus belangrijk worden om zo snel mogelijk het initiatief te pakken en zelf het tempo te bepalen. Na het eerste fluitsignaal werd direct duidelijk dat ook Korbatjo voor de punten ging knokken. Na 3 minuten zoeken was het uiteindelijk Sanne de Raadt die voor ODO de score opende. Er werd naarstig gezocht naar de vervolg treffer, maar deze wilde maar niet vallen. Vier minuten later viel uiteindelijk aan de andere kant de gelijkmaker door de korf. Het tweede aanvalvak van Korbatjo wist de thuisploeg op voorsprong te brengen met twee doelpunten op rij. ODO moest dus weer in de achtervolging. Deze werd ingezet met een schot van Willem, maar ook nu wilde de gelijkmaker maar niet vallen. Weer 5 minuten later was het weer de tegenstander die het gat weer op 2 punten bracht. Zo werd er om en om gescoord tot 6-5 na 25 minuten spelen. Toen wist Korbatjo voor het eerst een gaatje van drie te maken wat door Thijs op slag van rust weer werd terug gebracht naar 9-7, wat de ruststand was.
Nog geen stand waar we ongerust over waren, want we hadden de 2e helft nog om het recht te zetten. Dan had het wel handig geweest als we onze eerste aanval na de rust beter hadden gespeeld. Nu waren we na drie passes de bal kwijt en kon de tegenstander weer gaan aanvallen. Zij wisten hun aanval wel goed neer te zetten en maakte het verschil weer drie punten. Mark maakte dit in de volgende aanval weer goed door van afstand raak te schieten, maar toen bleven beide korven 13 minuten ongeroerd. Na deze lange doelpuntloze periode wist Thijs de aansluitingstreffer uit een wegtrekballetje te scoren. Onze verdediging was nu even niet scherp, waardoor Korbatjo weer 2x op rij wist te scoren. Willem mocht vanaf de stip aanleggen voor, wat later zou blijken, de 10e en laatste treffer voor ODO. Wij gingen er nog wel voor knokken om de wedstrijd in de laatste 10 minuten te kantelen, maar Korbatjo wist de wedstrijd rustig uit te spelen. Doordat we verdedigend toch wat meer risico namen wist de tegenstander nog twee maal te scoren, waardoor de wedstrijd uiteindelijk werd afgefloten bij 14-10.
ODO is door deze nederlaag weer alleen de rode lantaarn en zal nu in de volgende 4 wedstrijden moeten proberen om 2 punten meer te halen uit deze wedstrijden dan Korbatjo om weer voor een beslissingswedstrijd te mogen gaan. Dat worden dus 4 finales met een klopjacht op de punten. Er waren ook weer de nodige supporters achter ons aangereisd om ons naar de overwinning te schreeuwen. Het zat er helaas niet in deze week. ODO liep eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. Toch bedankt dat jullie er waren en we zien jullie graag over 14 dagen voor het vervolg van de competitie. Volgende week is er geen wedstrijd, maar 28 april spelen we weer thuis op ons kunstgras tegen onze buren CKC Maassluis.