ODO KANSLOOS TEGEN RWA.

ODO had het nog geheel in eigen hand om een beslissingswedstrijd te forceren, maar dan moest er wel gewonnen worden van RWA in Rhoon. De spelers waren allemaal op scherp gezet en als de vorm van vorige week er nog zou zijn, zouden een goede kans maken op punten. Met een klein half uur vertraging kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. Onze eerste aanval speelde goede aanvallen, waaruit Sven in de eerste minuut ons op 0-1 zette. Niet veel later wist hij ook een vrije bal te verzilveren. Daarna viel de scoren aan ODO zijde echter helemaal stil en werd het spel er niet beter op. RWA maakte in de volgende 8 minuten pijnlijk duidelijk dat ODO alles uit de kast moest halen om hier niet met lege handen de zaal te verlaten. Door acht keer op rij te scoren was er een gat van zes punten geslagen, waardoor ODO voor een schijnbaar onmogelijke opdracht leek te staan. Tot de rust zouden beide ploegen om en om scoren, waardoor we bij 16-9 de kleedkamers opzochten.
De tweede helft zou het allemaal héél anders moeten, wilde we de wedstrijd nog naar ons toe willen trekken. Het was echter RWA die na de rust de draad meteen weer oppakte en van afstand het verschil vergrootte naar 17-9. Mark die niet lekker in de wedstrijd zat werd gewisseld voor Koen, die deed wat er van hem verwacht werd en schoot de 17-10 binnen. RWA was echter goed op dreef en wilde hun thuispubliek in de laatste wedstrijd nog een mooie show laten zien. De ploeg zat in een flow, waarin bijna alles lukte en alle schoten door de korf vielen. Tegenover elk ODO doelpunt werden twee tegendoelpunten door RWA gescoord. Toen het verschil halverwege de 2e helft opgelopen was naar 10 punten zakte het geloof in een goede afloop weg. De spelers bleven er nog wel voor gaan, maar het was hopen tegen beter weten in. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij 24-12. Hiermee legden wij onze hoop op een beslissingswedstrijd bij DES, die tegen onze directe concurrent Korbatjo moest spelen. Het dus voor ons nog spannend blijven totdat deze wedstrijd gespeeld was.
Om 21:00 uur kwam het verlossende bericht uit Den Hoorn dat DES had gewonnen, waarmee Korbatjo definitief degradeert en wij ons op moeten maken voor een beslissingswedstrijd tegen de nummer 7 uit poule 1C, HKC uit Utrecht. Het team gaat deze week weer hard werken om er volgende week te staan in een poging het verblijf in de 1e klasse veilig te stellen. Wij hopen dat ook ons publiek zich voor deze wedstrijd zal opladen en ons volgende week naar de overwinning komt dragen. Tijd en plaats zijn nog onbekend, dus hou de ODO site in de gaten waar u volgende week verwacht wordt.