ODO NA EEN PRIMA WEDSTRIJD TOCH MET LEGE HANDEN.

Zo aan het eind van de zaalcompetitie zijn het nog spannende dagen in Maasland. Lukt het ODO om in de 1e klasse te blijven? Met een oog op het programma lijkt het er ook niet eenvoudiger op te worden. We moeten punten zien te pakken tegen tegenstanders waar we eerder flink van verloren hebben. De eerste was Albatros uit Zwijndrecht, waar we uit een slechte wedstrijd speelden en dan ook terecht met 27-13 werden weggespeeld. Toch achtte we onszelf niet kansloos tegen deze ploeg, die het vooral van de heren moet hebben. ODO startte weer niet in de normale basis opstelling. Door blessure leed zaten Iris en Tamar weer op de bank en startte op hun plaatsen Eline en Sanne de Raadt aan de wedstrijd. Na het eerste fluitsignaal gingen we op zoek naar een gat in de Albatros verdediging. Dit bleek niet zo makkelijk, maar onze verdediging stond ook als een huis. Na vijf minuten was het toch ODO dat de score opende uit een schot van Bianca. De Albatros heren werden strak verdedigd en daarom gingen zij het over de dames proberen. Niet zonder succes want ook zij wisten een minuutje later de nul van het bord te gooien met een schot van één van de dames. Tot de 4-4 tussen stand na 13 minuten zouden wij steeds aan de goede kant van de score blijven, maar kwam Albatros steeds weer op gelijke hoogte. De ODO verdediging had toen even een dipje van 2 minuten waarin Albatros uit wist te lopen naar 4-7. ODO rechtte echter de ruggen en toonde veerkracht. Met 2 doelpunten van Sven en Eline en Anton die raak wisten te schieten, vonden we weer aansluiting bij 8-9. In de slotminuten naar de rust zouden beide ploegen om en om scoren, zodat we bij 11-13 de kleedkamer opzochten.

Er werden nog wat puntjes op de I gezet om de wedstrijd in de tweede helft onze kant op te doen kantelen. We zouden wel flink aan de bak moeten, want tegen een ploeg als Albatros moet je wel dik twintig doelpunten maken om te winnen.

Albatros kwam echter scherp uit de kleedkamer en maakte het verschil in de eerste aanval weer groter. Met twee snelle doelpunten van Sven en Mark hadden we weer aansluiting. ODO knokte voor wat het waard was en wist de Albatros aanvallen goed onder controle te houden, waardoor zij niet de kans kregen om een gat te slaan. Halverwege de 2e helft kwamen we weer bij 16-16 weer op gelijke hoogte. Het werd helaas niet er op en erover, maar we zaten hen nu wel op de nek. Er werd weer om en om gescoord tot bij de 18-18 uit een doorloop van Sanne R. Albatros de grip op de wedstrijd leek kwijt te raken. Hun coach moest alle zeilen bijzetten om de organisatie in de aanvallen tot rust te manen. Er werd ook gewisseld om het één en ander anders in te vullen. Intussen zat ODO helemaal in de wedstrijd en kwam weer op voorsprong door een afstandschot van Bianca. Er restte echter nog 9 minuten en dat was te lang voor ons om de druk van Albatros te weerstaan. Door dom balverlies ging onze volgende aanval, waarin het verschil gemaakt had moeten worden, te snel verloren en was het Albatros dat weer op gelijke hoogte kwam. Onze heren gingen nu toch te veel risico nemen in de hoop om afvallende ballen te kunnen afvangen. De Albatros heren hadden echter het vizier op scherp staan en wisten in de slot minuten met 3 doelpunten op rij de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Het blijft dus nog een weekje heel spannend voor ODO, want door dit verlies blijft Korbatjo ons op één punt volgen en moeten we volgende week winnen van RWA in Rhoon om zeker te zijn van een beslissingswedstrijd tegen de nummer 7 van poule 1C. Dat wordt dus hard trainen deze week en volgende week minimaal zo’n goede wedstrijd spelen als gisteren. Ik weet zeker dat Rob Berreboom het ODO gunt om in de 1e klasse te blijven, maar ik ken hem ook goed genoeg om te weten dat hij met RWA zijn sportieve plicht zal doen. We zullen er dus weer voor moeten knokken, waarbij we uw steun weer hard kunnen gebruiken. Het publiek stond gisteravond weer als één man achter het vlaggenschip en wij hopen dan ook dat u volgende week allemaal ook de weg naar de sporthal in Rhoon weet te vinden om ons naar een overwinning te schreeuwen. De wedstrijd begint om 15:30 uur in de sporthal Rhoon in Rhoon.