ODO PAKT STROHALM, MAAR VERGEET HET AF TE MAKEN.

Aan het eind van de zaalcompetitie is er een scherpe schifting in de poule zichtbaar. De bovenste vijf plaatsen zijn al veilig en DES, ODO en Korbatjo staan op de laatste drie plaatsen. Zij zullen in de laatste 4 wedstrijden uit gaan maken wie er gaan degraderen. Dat worden dus allemaal finales, waarin we alles uit de kast zullen moeten halen.
De wedstrijd tegen Korbatjo zou de eerste stap worden. Deze ploeg komen we al een paar jaar tegen en van al de wedstrijden hadden we er pas één verloren. Met dit in het achterhoofd vertrokken we vol vertrouwen naar Oud Beijerland. Een telefoontje van de teambegeleider van Korbatjo, om te waarschuwen dat er een weg was afgezet, deed ons iets eerder vertrekken dan de bedoeling was. Er bleek echter niets meer aan de hand, zodat we ruim op tijd aan kwamen bij “de Boogerd”. Na het voorstellen van de ploegen werd de wedstrijd in gefloten door scheidrechter La Pair. Bij ODO waren er noodgedwongen weer wat wijzigingen in de basis opstelling. Jakomijn was afwezig en Tamar geblesseerd aan haar hand. Op hun plaatsen startte Eline en Bianca aan de wedstrijd. De openingstreffer was voor de tegenstander, maar toen nam ODO het initiatief. We zouden gelijk een gaatje slaan door doelpunten van Sven, Eline en Mark. In de 13e minuut scoorde Korbatjo hun 2e treffer, waarna wij door zouden stomen naar een 2-8 tussenstand in de 19e minuut. In dezelfde minuut zou Korbatjo weer wat terug doen, maar Mark en Thijs maakten het verschil 7 doelpunten. Op slag van rust werd de ruststand door de tegenstander op 4-10 gezet.
Een prima eerste helft en het vertrouwen was gegroeid. Nu nog de genade slag toebrengen en de punten waren voor ons. Het liep, zoals het de laatste tijd wel vaker gebeurd, niet zoals het gehoopt was. Het eerste doelpunt wilde niet vallen en de stress sloop in het team. De eerste tien minuten van de 2e helft waren voor Korbatjo, die het verschil terug brachten naar 2 doelpunten. Pas in de 11e minuut wist ODO weer te scoren uit een schot van Mark. De tegenstander had echter de druk er vol op en wist alle ODO aanvallen zo te ontregelen. Er werden veel plaats fouten gemaakt en op de verkeerde momenten geschoten, zodat we de bal vaak na één schot weer kwijt waren. Het laatste kwartier rook de tegenstander weer zijn kansen en ging in een alles of niets poging aan het slotoffensief beginnen. Op het scherpst van de sneden werden de duels uitgevochten, waarin de, verder prima leidende, scheidsrechter af en toe het overzicht verloor. In deze fase van de wedstrijd pakte dit vaker gunstig uit voor de tegenstander, waardoor zij weer in het zadel werden geholpen. Toen het in de 24e minuut 11-12 werd ging de tegenstander helemaal los, gesteund door een uitzinnig publiek. Zo werd de slotfase bloedstollend en helaas voor ons pakte Korbatjo in de slot seconde nog een punt, door de gelijkmaker erin te gooien. De wedstrijd werd gelijk afgefloten bij deze 12-12 eindstand. Een heel matige 2e helft kost ODO een zeker lijkende zege. Een enorme domper volgde ook nog later op de avond toen bleek dat ook DES thuis gelijk gespeeld had tegen koploper VEO. Als ik naar het programma kijk, zullen we moeten proberen om nog 4 punten te halen in de laatste 3 wedstrijden. Dit zijn echter wel allen hoger geplaatste ploegen. DES heeft wat dat betreft een gunstiger programma, want zij treffen in de laatste wedstrijd degradatie kandidaat Korbatjo. Wij hebben nog VEO, Albatros en RWA, dus wordt het niet eenvoudig. Volgende week gaan we naar Voorburg om de koploper een paar punten te ontfutselen. Uw steun kunnen we daar weer goed bij gebruiken. We beginnen om 20:20 uur in sporthal Essenstein in Voorburg.