ODO MIST SCHERPTE TEGEN FORTIS

Door Arno.

Het wordt voor ODO steeds spannender met het naderen van het einde van de competitie. Lukt het om in de eerste klasse te blijven en kunnen we volgend jaar doorbouwen of wordt het uithuilen en opnieuw beginnen. Met de goede wedstrijd vorige week tegen koploper TOP in het achterhoofd hadden we er deze week alle vertrouwen in dat we deze week in onze één na laatste thuis wedstrijd punten zouden halen. Ik kreeg ’s middags al een slecht bericht uit Rhoon dat onze directe concurrent DES gelijk had gespeeld tegen RWA. Dit betekende dus dat wij ook de punten moesten pakken, willen we het ons niet nog lastiger maken. We hebben het stil gehouden voor de spelers, maar met al die smart phones hou je dat niet makkelijk stil. De wedstrijd werd begonnen met Iris weer terug op haar plaats naast Jakomijn, Mark en Anton. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Huisman gingen Sven, Thijs, Sanne en Tamar op jacht naar onze eerste doelpunten. Sven, vorige week nog goed voor 9 treffers, zou in de eerste minuut de openingstreffer voor zijn rekening nemen. Ook Fortis wist snel te scoren, waardoor we niet lang van deze voorsprong konden genieten. Fortis liet ook zien dat zij niet voor niets uit Vlissingen waren komen rijden en namen een voorsprong door een doorloop te scoren. Mark wist weer gelijk te maken van achter de korf, maar weer nam Fortis een voorsprong door te scoren uit een vrije bal. ODO zou nog een keer gelijk maken uit een vrije bal van Sven, maar daarna nam Fortis de touwtjes in handen en liep uit naar 3-5. We waren inmiddels halverwege de eerste helft aangekomen en Sanne zorgde weer voor aansluiting door van afstand raak te schieten. De tegenstander schakelde echter een tandje bij en liep in een paar minuten weg naar 4-7. De laatste tien minuten zouden de doelpunten niet makkelijk vallen. Beide ploegen wisten nog wel goede aanvallen te spelen, maar de bal wilde niet door de korf vallen. Voor rust zouden we nog wel 2x score door een schot van Iris en een stip van Sven, zodat we de kleedkamer opzochten bij een 6-8 tussenstand.
In de tweede helft moest het gaan gebeuren, er op en erover en de punten zouden in Maasland blijven. De tegenstander kwam echter heel scherp uit de kleedkamer en wisten in no-time een gat van zes doelpunten te maken. Pas in de 11e minuut wist Iris met een doorloop wat terug te doen. Nadat Fortis het verschil weer terug gebracht had, schakelde ODO een tandje bij en wist met doelpunten van Tamar, Sanne en Mark het verschil in een paar minuten te halveren. Met nog 10 minuten op de klok zou de tegenstander echter de wedstrijd gecontroleerd uitspelen en geen onnodige risico’s meer nemen. Zij hielden het verschil op 4 á 5 doelpunten om de wedstrijd uiteindelijk bij een 13-17 eindstand af te laten fluiten. Fortis nam terecht de punten mee naar Oost – Souburg en is in ieder geval zeker van een langer verblijf in de 1e klasse. Voor ODO worden de laatste wedstrijden allemaal finales, waarvan we er ook nog een paar moeten winnen. Geen gemakkelijke opgave als we naar de tegenstanders kijken. Te beginnen volgende week met de uitwedstrijd tegen de rode lantaarn drager Korbatjo in Oud Beijerland. De thuiswedstrijd wisten we te winnen, maar het verleden verteld dat het in hun thuishal een lastige tegenstander is. Dit hebben ook dit jaar meerdere tegenstander gemerkt als zij bij Korbatjo op bezoek kwamen. Ik hoop dan ook dat er een aantal Maaslanders achter ons aanreizen naar sporthal “de Boogerd” in Oud-Beijerland. De wedstrijd begint daar om 17:00uur.