ODO 5 – Gemini 2 11-12, weer rode cijfers

Door Hans de Vette

Het jaar 2012 en ODO 5 zijn nog geen vrienden. De eerste drie weken leverde evenveel nederlagen op en pasitie nummer 2 op de ranglijst is ingeruild voor de nummer 5 positie. Thuis tegen Gemini moest het maar weer eens gaan gebeuren; immers Gemini staat laatste en kan eigenlijk alleen maar hard rennen. Nadat ODO 1 afgedropen was en de tribune ontruimd was (op de gebruikelijke supporters na) floot Teunis Jan, ditmaal gestoken in het rood, voor de aanvang van de wedstrijd. Het begin was wijfelend. Balletje achter de rug werd niet begrepen, maar Gemini strafte het niet af. Na een kwartier 2-0 en daarna 3-1. Matig spel, maar nog een goede score. Daar scoorde Gemini wel en was het 4-4 bij rust. Weer een slechte pot, maar er was nog een tweede helft. Echter Gemini bleef fel op de bal jagen en wij maakte fout op fout. Hierdoor kreeg Gemini vleugels en nam twee doelpunten voorsprong. Wij in de achtervolging en eindelijk vlak voor tijd werd het 11-11. Niet aan de hand, nog anderhalve minuut om de overwinning alsnog te pakken. Dat leverde drie schoten op, maar geen doelpunt. En dan valt die alsnog aan de andere kant. Terwijl Teunis Jan de laatste 5 seconde aan het aftellen was schoot Gemini van ver en die viel door de korf. Weer verloren. De analyse: normaal winnen we wedstrijden omdat we minder fouten maken dan de tegenstander. Dit maal maken we veel meer fouten dan de tegenstander en dan helpen we hun in hun spel te komen en geven we ze vertrouwen. Misschien zijn we overtraint. Volgende week weer een wedstrijd. Dan gaan we het opnieuw proberen. De eerste overwinning in 2012 is weer een week dichterbij gekomen!