Door Koen

Vitesse B1 – ODO B1

Afgelopen zaterdag, was het weer zover…. De B1 mocht weer spelen in alle vroegte, met nog geen winst in de zaal maar met alle hoop dat we toch zouden winnen gingen we naar de korfbalvereniging Vitesse.
Voor de wedstrijd

Zoals gewoonlijk begonnen we met inschieten in de rust van de wedstrijd voor ons, veel ballen gingen erin, dus goed voor het zelfvertrouwen. We kregen een ander 'praatje' dan normaal, iedereen moest van degene naast zich zeggen wat zijn/haar goede kwaliteiten zijn. Daarna moesten we ook nog zeggen wat we voor onszelf wilden verbeteren.

De eerste helft
Aanval: Judith, Claire, Arjen, Koen.
Verdediging: Loraine, Lotte, Sipke, Bart.

We begonnen fel aan de wedstrijd, maar we wisten geen doelpunten te maken in onze eerste aanvallen. De tegenstander daarentegen wel, met 2 afstandschoten werd het al snel 2-0 voor Vitesse. Maar dit kunnen wij ook, Loraine knalt er gelijk een schot in en kort daarna nog één, 2-2. De bal gaat lekker rond in onze aanval en we creëren veel kansen maar het mag niet baten. (nog niet althans) De tegenstander scoort  met een schot en zet de stand op 3-2. In de volgende aanval krijgt ons aanvallende vak een vrijebal die Judith er mooi inlegd, 3-3. Onze aanvallen worden steeds beter en we krijgen een strafworp die Bart erin gooid, 3-4. We weten het goed dicht te houden en zorgen er voor dat wij op een mooi voorsprong komen, door een schot van Lotte wordt het 5-3, en daarna nog een geweldig mooi schot van Koen (3x raden wie dit stukje schrijft :P) 3-6. Maar natuurlijk zijn wij niet de enige die kunnen scoren…. Vitesse scoort met een doorloopbal de 4-6. Nog voor de rust scoort Sipke een kortschot en met een mooie voorsprong gaan we de rust in 4-7
In de rust
We krijgen complimenten van onze coaches voor deze goede eerste helft, en we moeten er natuurlijk voor zorgen dat we nu niet alsnog gaan verliezen… Rustig en niet te gehaast spelen, goed blijven plaatsen en alleen schieten als het echt goed staat. Met deze wijze tips gaan we de tweede helft in.
De tweede helft

We beginnen fel aan de tweede helft, het vakt dat als eerste mag aanvallen had afgesproken om één van de vormpjes te doen die we op de training getraind hadden. (te ingewikkeld en te lang om dat helemaal uit te leggen :P, kort samegevat: afvang, iemand snijdt in, iemand gaat kort langs de insnij en de bal word meegegeven, dan word hij (hopelijk) overgenomen en speelt hij/zij de bal naar de afvanger die dan wegtrekt en schiet.) Maar zover komt het niet, we krijgen wel een strafworp mee. Die Bart er ingooid en zo word de voorsprong steeds groter 4-8. Het loopt niet echt lekker bij Vitesse, bij ons gelukkig wel. Arjen scoort een doorloopbal en het word 4-9. Kort daarna scoort Judith met een afstand schot en komen we met 6 doelpunten voor op de tegenstander! 4-10. De wedstrijd lijkt al gewonnen maar we blijven geconcentreerd verdedigen en aanvallen, maar door een overtreding krijgt de tegenstander een strafworp die ze scoren 5-10. Kort daarna krijgen ze nog een strafworp maar die gaat op de rand…. Arjen springt en tikt de bal weg…. De bal gaat verdacht dicht naar de korf en stuitert op de rand! Zo komen wij en vooral Arjen goed weg. Er komen een paar wissels van de tegenstander, de tegenstander van Loraine wordt gewisseld en de tegenstander van Koen. Zo gaat de wedstrijd verder. Lotte scoort met een schot de 5-11. De tegenstanders raken een beetje gefrustreerd ze zijn het niet eens met de scheidsrechter. Maar ze scoren nog wel… een schot zet de stand op 6-11. De aanvallen van beide teams lopen op dit moment niet zo lekker, toch weten Judith en Lotte nog een schot te scoren 6-12, 6-13. In de laatste paar minuten scoort Vitesse nog 2x op onbekende manier 7-13, 8-13. Om het af te maken voor ODO scoort Judith nog een schot 8-14.

En hierdoor heeft ODO B1 op dik verdiende wijze gewonnen, voor de eerste keer in de zaal en in 2012. Zaterdag thuis tegen KOAG, daar gaan we ook gewoon van winnen!