ODO 3 – ODO 5   18-8 of 17-7

Door Rob van der Hak

De wedstrijd begon laat in de avond, eigenlijk een beetje te laat voor de rode kruizen in de teams.

De tegenpartij vond het niet nodig om echte shirts aan te trekken dat was wel jammer want dan ziet het er niet zo echt uit. We hadden een leuke scheidsrechter die wilde fluiten: met een kanariegeel shirt en roze zaalschoenen. Ikzelf was te laat voor het praatje van onze leider. De leider van de tegenpartij vond het niet goed dat ik meeluisterde met het praatje voor zijn team. Dat vond ik wel jammer. Ik was toch wel verbaasd te zien dat er bij het andere team jongetjes rondliepen, die eigenlijk in ODO1 thuis horen. Ze deden niet de hele wedstrijd mee, maar kozen telkens een moment uit om in te vallen. Raar, hoor.

Bij ons kon Wilhelmus toch niet mee doen, zodat we met 4 heren een hele wedstrijd speelden. Michelle was zo aardig om na haar eigen training gewoon een hele wedstrijd met ons mee te doen.

In de 1e helft wisten we de tegenstander goed te volgen. Ze renden wel hard, en schoten af en toe ook wel raak, maar we wisten ook veel ballen te onderscheppen. Daar wisten ze dan weer geen raad mee. De coach van de tegenpartij riep allemaal rare dingen, hij leek wel boos. In de rust was de stand nog bijna gelijk. We kregen heerlijke maaltijd mandarijnen, die nog een beetje in de weg zaten bij het begin van de 2e helft. De coach van de tegenpartij had geen mandarijnen maar wel een praatje gehouden.

De tegenstander ging vrolijk verder met rennen, af en toe raak schieten en elke keer weer een nieuw jongetje er in. Gelukkig wisten we toch nog vaak de bal te onderscheppen. Maar zelf raak schieten lukte niet meer zo. Toen wist de scheidsrechter het ook niet meer en floot 20 seconden voor tijd af. Misschien was hij ook wel een beetje moe geworden, net zoals wij. Toen kwam de zaalbeheerder en vertelde ons dat we snel moesten douchen en omkleden, anders zou het licht uit gaan. Gelukkig was het heel gezellig onder de douche, en lukte het ons om op tijd te sporthal te verlaten. ODO 3, bedankt dat jullie tegen ons wilden oefenen!