Vriendenschaar (B) 3 – ODO 5   11-5 onaangedaan

Door Rob van der Hak

Vooraf waren de bespiegelingen natuurlijk weer niet van de lucht. Immers, Vriendenschaar 3 had gewonnen met 11-10 van ODO 3 in een oefenpot verleden week, en dat biedt natuurlijk perspectieven (of juist niet). Verliezen zou op voorhand al zeker zijn, maar zeker geen schande.

Of daartegenovergesteld (32pt. hele woordwaarde) zou #5 er in slagen om Vriendenschaar te verontrusten met het met succes beproefde tegenspel voordat #5 daardoor zelf verontrust zou worden door hun eigen spel? Gesteund en gemotiveerd door Whatsapps van Alejandro Wilhelmus uit Mexico (probeert daar groeizakken aan de man/vrouw te brengen)  en vergezeld door een serieuze schare invallers en reserves (Th. v.W. te M. K. v.H. te M denk ik, J.v.U. te M en L.K. te M) en weer terug van weg S.H. te F.P. te M. moest de klus dan ook geklaard kunnen worden. 

Al gauw bleek Vriendenschaar een team wat wel heel erg trouw, strak en zonder enige emoties een geduldig spelletje speelt met een paar lellen van zowel dames als heren erbij. Dit cleane spel leidde na enige tijd (zeg maar het grootste deel van de 1e helft van de 1e helft) tot een 4 -0 stand en een #5 die nu niet over wordfeud maar over het te hanteren spel de hersenpannen moest kraken. Aanvallen (1-schots) waren er genoeg, met best wel zuivere schoten, maar zonder te scoren. Veel (langere) aanvallen door Vriendschaar. Langzaam aan leek #5 grip te krijgen op de situatie, en naarmate de rust in zicht kwam lukte het ons de achterstand tot 4 – 2 te verkleinen en zodoende uitzicht op meer te creeren. In de rust werd het sap van Pien's prima pitloze peulvruchten gretig tot ons genomen, en werd het tactische plan nog eens doorgenomen. Opgeruimd begonnen we aan de 2e helft, vastbesloten om de stijgende lijn voort te zetten. Het mocht niet baten. Vriendenschaar liep ogenschijnlijk uit naar een confortabele voorsprong en #5 kon slechts incidenteel tegenscoren. Het inbrengen van alle reservers die verdienstelijk invielen bracht ook niet de gewenste kentering en de partij werd met een bloedeloze 11-5 afgesloten. En toch de hele wedstijd het gevoel hebben dat er meer in gezeten had….. overbeterlijke optimisten? nee, we waren vandaag niet in staat om onze kwaliteiten ten volle uit te nutten. De overmijdelijke after party begon al in kleedkamer 4 welke ons was toegewezen; dit lokaal viel wat kleiner uit dan kleedkamer 1, waardoor het douchen een welhaast intieme gebeurtenis werd. In de gezellige bar van het sportcomplex werde de oven nog even aangeslingerd voor overheerlijke kwekkeboom bitterballen werd ook nog overwogen om de heetste sneetjes te proeven (dit schijnt een vlamtosti te zijn) en geestrijk vocht, onderwijl werd Alejandro Wilhelmus in het ongewisse gelaten over de exacte uitslag. Zelfs oerhollandse spelletjes (3 rode kruizen op 1 rij) werden niet geschuwd.

Busje 1 reed daarna richting huis terug, om keurig te melden dat busje 2 een file kon verwachten als ze nu zouden vertrekken. Een extra bestelling en licht gewijzigde routeplanner bracht ons in Maasland (over twaalven), waarbij nog niet voor iedereen het werk er op zat.

 

Rob