Hoekse 1 – ODO 8

Door Gerard

Helaas!

De eerste zaalwedstrijd, nadat onze laatste competitiewedstrijd in maart had plaatsgevonden, waarbij iedereen zijn zaalschoenen dus eerst uit het "vet"  mocht halen. Het spannendste bij een wedstrijd tegen Hoekse is altijd: gaat het door vandaag? In de spelersmap zat een briefje dat de wedstrijd niet doorging, maar ook dit briefje bleek nog uit maart te stammen. Aangekomen in de Hoekstee leek het erop dat Hoekse inderdaad 8 spelers had weten te verzamelen (met wat help van Dijkvogels/Ondo). Wij hadden zelf ook wat spelers op huurbasis, met onder andere 2 youngsters: Annelies v.V en Lotte v. H. (ik denk dat onze gemiddelde leeftijd bijna 10 jaar omlaag ging).

Wij gingen lekker van start en bouwde in de 1e helft naar een moeie voorsprong van 3-5; het spel ging lekker en de schoten vielen er ook met enige regelmaat in – we hadden echter nog wel wat meer kansen kunnen afmaken. In de 2e helft ging Opa Vermolen eruit en kwam Mario erin. We gingen niet zo lekker van start en binnen kortste keren stond het 5-5. Daarna pakte we het weer lekker op en kwamen we op 5-8, 6-9 en 7-10. De scheidsrechter begon zich er echter ook mee te bemoeien, nadat ze niet voor een overtreding bij uitwerken floot, maar wel gelijk een stip gaf, gaven we wat faire (en beschaafde) kritiek. Daar kon ze blijkbaar niet tegen en vanaf dat moment floot ze helaas haar eigen wedstrijd. Desondanks kregen we voldoende kansen om door te drukken naar 4 verschil. Toen misten we ook nog een stip op 7-10 en daarna ging het minder en kwam Hoekse weer terug. Hoekse kreeg nog een stip, die ging mis, maar daarna krijgen ze gelijk nog weer een stip en kwam 10-10 op het bord met nog 2 minuten te gaan. De afloop begon al wat voorspelbaar te worden en inderdaad Hoekse schoot er nog 1 in en ons lukte dat niet meer en we gingen helaas met een verlies van 11-10 het veld af.

Hoewel het jammer was dat we de punten lieten liggen, hebben we toch een goede wedstrijd gespeeld na zo'n 8 maanden. Nog even een paar puntjes op de i zetten komende weken en dan komen de overwinningen ook wel weer. Annelies en Lotte nogmaals bedankt voor het invallen.