ODO 5 – KVS 5   12-12 zuurder, zuurst

Door Rob van der Hak

Wederom tropische gevoelstemperaturen (want aflandiige wind) en prime time (want na #ODO 1) mocht het krasse knarren team vandaag aantreden tegen een jeugdig KVS. Met de 80-jarige krasse knarrin

R. d. V. te M. op de tribune (ik ga er eens goed voor zitten (want dochter, zoon, kleindochter spelen mee en schoonzoon fluit in vurig rood) en toch wel wat opspelende pijntjes in de aanloop naar (want lichte tot vervelende fysieke blessures) tot heuse gesprekken over sancties (want wat te doen als al te vaak verplichte en aangekondigde afscheidsborrels nopen tot niet trainen) genoeg stof tot nadenken. Schrijver dezes mocht het zuur van de reservebank proeven. Na het verplaatsen van de dug out naar de inmiddels wat langere schaduwen aan de overzijde, floot scheidsrechter T.J. v. B. te M. in. Een wat aarzelend, loom begin en wat aftastende bewegingen deden niet direkt alle gasten op het terras de nek verdraaien. Terwijl O.P. te L. met een wondermiddel de pijntjes genoeg kon verbijten, moest S.H. te D.P. te M. – welke normaliter al zijn tegenstanders zijn hielen laat zien- zeer voortijdig het veld verlaten i.v.m. een -blessure. Deze wisseling zorgde toch wel voor enige beroering (want het vak zou het door deze wissel toch wel heel erg moeilijk gaan krijgen) maar wonder boven wonder sloten we de 1e helft af met een 5-4 voorsprong. De puntjes op de i werden in de rust aangestipt, en na rust verving S.A. te M. J.v.B. te M. Eigenlijk liep #5 ogenschijnlijk moeiteloos (want 2x 3 doelpunten voorsprong) weg van de tegenstander, maar even zovele keren kwam KVS door onoplettendheid aan ODO zijde weer terug. Het gebulder op het terras (waar voormalig trainer J.R. te V. met co-assistent B.B. het bestond om te roepen dat Wilhelmus tegenwoordig scherper schiet dan pak m beet 20 jaar geleden) deed af en toe de vlam weer oplaaien en vlak voor tijd leidde #5 de dans met een traditionele ruime voorsprong,

12-11. Helaas donderde KVS er 10 seconden voor tijd ook nog 1 in waardoor de oogst toch weer te zuur was. Met 5 punten uit 5 wedstrijden nog steeds een middenmotor, daar waar een plek in de subtop niet ondenkbaar was. En nog steeds het minst doelpunten doorlatende senioren team in de wedstrijdcompetitie bij ODO… Volgende week spelen we 'op verplaatsing' bij Excelsior.