ODO 1 NOG OP ZOEK NAAR EERSTE OVERWINNING.

Zoals jullie allemaal hebben kunnen lezen zijn Mieke en ik afgelopen week voor een korte vakantie afgereisd naar Limburg. We hebben daar heerlijk rond gefietst door het Limburgs landschap onder een heerlijk nazomer zonnetje. In het verslag van Michiel werd mij weinig duidelijk over het verloop van de wedstrijd van vorige week, maar er stonden wel veel herkenbare dingen in. In mijn begin periode vond ik de taak van teambegeleider ook net een drukke baan, maar als je het wat langer doet lijkt het allemaal vanzelf te gaan. De wedstrijd van gister was er weer één onder zomerse temperaturen. Voor ODO was het na 2 gelijke spelen nu tijd om eens een keer te winnen. Dit moest voor een volle tribune gebeuren tegen HKC die tot nu toe ook een wisselvallige competitie spelen. We gingen na het eerste fluitsignaal direct op zoek naar de openingstreffer. De tegenstander wist onze eerste aanval snel te pareren, maar ook onze verdediging was scherp en sloeg de eerste HKC aanval af. Ook onze 2e aanval leverde niets op en de bal ging weer snel naar de ander kant, waar HKC nu wel trefzeker was en zo binnen een minuut voor de openingstreffer zorgde. Voor ODO kwam de gelijkmaker in de 3e minuut vanaf de strafworpstip. Thijs mocht deze nemen nadat Sanne A in haar doorloop met een overtreding van het scoren werd afgehouden. In de volgende 5 minuten zou HKC een gaatje slaan naar 1-4 door twee makkelijk verkregen vrije ballen en een doorloop van één van de heren. Wij wisten ook uiteindelijk in de 8e minuut weer te scoren, wat de stand op 2-4 bracht. Hierna hadden we het verdedigend 10 minuten goed voor elkaar en wisten we de tegenstander van het scoren te houden. Helaas wilde het ook aan onze kant niet lukken de ballen erin te gooien en was het de ODO verdediging die als eerste bezweek onder de druk van HKC. Pas in de 24e minuut wist Marije voor ons de korf te vinden en er 3-5 van te maken. Met nog 11 minuten in de eerste helft was het zaak om bij te blijven of eigenlijk het gat te dichten. Na een korte drinkpauze werd de wedstrijd hervat en wist HKC het gaatje weer naar 3 te tillen. Beide ploegen zouden voor in de laatste vijf minuten om en om scoren en zette Marije op slag van rust 5-7 op het scorebord.
In de rust eens geen warme thee, wat je normaal op 1 oktober zou verwachten, maar koude limonade. Met de nodige bagage voor het tweede deel van de wedstrijd zouden we proberen de wedstrijd naar onze hand te zetten. HKC kwam echter scherp uit de kleedkamer en wist in de eerste aanval het gaatje weer op 3 te zetten. Bij ons wilde het nog maar niet lukken. Er werden wel goede aanvallen opgezet, maar in de afronding hadden we steeds de pech dat de ballen er net niet in vielen. Na 10 minuten stond er 7-9 op het scorebord door doelpunten van Thijs en Sven. Tamar kwam in het veld op de plaats van Marije om te proberen de aansluiting te forceren met een verse speler in het vak. Helaas werd er aan de andere kant een overtreding gemaakt, waarna de scheidsrechter de bal weer op de stip lag. Ook aan heren kant werd er gewisseld. Mark mocht op de plaats van Reinder gaan proberen er wat ballen in te gooien. In zijn eerste aanval was het direct raak en zo zette hij 8-11 op het bord. Het vervolg liet helaas weer veel te lang op zich wachten, waardoor HKC in de volgende 12 minuten de wedstrijd naar zich toe trok door uit te lopen naar 8-14. Dit verschil was niet meer goed te maken in de laatste vijf minuten. Mark wist het verschil nog te verkleinen met twee afstandschoten, maar in de laatste minuut was het toch HKC die de eindstand op 10-15 wist te brengen.
Helaas hebben we nog steeds onze oude vorm niet terug, na alle mutaties in het eerste. De schade in de competitie bleef gelukkig beperkt doordat ook Maassluis en Korbatjo hun wedstrijden verloren. Hierdoor blijven zij op 3 punten staan en zouden wij volgende week goede zaken kunnen doen door de punten wel in Maasland te houden. We spelen dan tegen promovendus Fiks, die het overigens heel goed doen met hun 2e plaats in deze gekke competitie, waarin toch regelmatig verrassende uitslagen te zien zijn.
We hopen dat u er allemaal weer bij zult zijn om het vlaggenschip naar een overwinning te schreeuwen en zo nog wat puntjes bij elkaar te sprokkelen voor de zaal.