Valto F1 – ODO F1   4-1

Door Iris

Hoi kanjers!

Wij mochten deze zaterdag tegen Valto F1 korfballen. Om half tien vertrokken we al uit Maasland richting de Lier. Jullie waren allemaal wel goed wakker en hadden er erg veel zin in! Sam was afwezig dus we moesten het met zijn viertjes doen. Woensdag hadden we goed geoefend met vrijlopen en overspelen dus Laura en ik hoopten dat dit beter zou gaan. Ook hebben we nog even goed het verdedigen geoefend dus jullie waren er helemaal klaar voor. Valto was een leuke tegenstander voor jullie want het ging in het begin aanrdig gelijk op! Jullie begonnen echt hartstikke goed te verdedigen want Valto kon niet scoren. Het overspelen ging al goed bij ons want we konden vaak aanvallen. Jullie hadden ook een hoop mooie kansen en kwamen vaak langs je tegenstander. Helaas hadden we net de pech dat ze er niet ingingen. Bij Valto was de korf in het begin ook nog even dicht, dus bleef het een lange tijd 0-0. Totdat jullie een mooi schot scoorden! Heel goed volgehouden en 0-1 voor, Laura en ik waren erg trots. Hierna scoorde Valto een schot, maar dit deden zij terwijl Kevin gevallen was dus dat was niet zo sportief van hun. Hier konden wij dus helemaal niks aan doen!! 1-1. We gingen goed door maar Valto had het ook aardig door en scoorde een paar keer van een grote afstand. Hier konden we dus eigenlijk ook niet veel tegen doen. In de rust zeiden Lau en ik dat het hartstikke goed ging. Het verdedigen was in ieder geval al een stuk beter dan vorige week en ook het overspelen ging goed. Alleen gingen er soms nog een paar ballen op de grond door wat plaatsfoutjes. Ook moeten we ervoor zorgen dat we hard in de bal knijpen als we hem vangen, zodat hij niet uit onze handen kan vallen! Dit is heel erg zonde want zo waren we wel een paar keer de bal kwijt. Ook werd het net voor de rust ietsje gehaast en gooiden jullie een beetje veel toverballen! Zo van de ene kant van het veld naar de andere kant. Dit was helemaal niet nodig want jullie hadden al laten zien dat het veel beter kon. De tweede helft hebben we nog een hoop mooie kansen gehad maar Valto was helaas iets scherper en scoorde ze wel. Hierdoor hebben we de wedstrijd verloren maar toch vinden Laura en ik dat jullie weer veel geleerd hebben en echt vooruit zijn gegaan. Vooral het verdedigen vinden we belangrijk.

Woensdag gaan we weer lekker trainen en dat gaan we volgende week zaterdag weer hard ons best doen!