ODO zoekt voorzitter

Door Bestuur

Zoals jullie weten zijn we met net wat minder dan driehonderd korfballers bij ODO. Om die allemaal aan het spelen te houden is het nodig een goede organisatie te onderhouden en waar nodig en mogelijk verder te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan verbeteringen en onderhoud binnen- en buitenaccommodatie, behouden en interesseren van sponsoren, selectiebeleid, trainingen voor trainers en keuzes voor trainers, verstandig financieel beheer en het aantrekken van nieuwe leden. Vanaf een afstandje bekeken hebben we het bij ODO momenteel goed voor elkaar. Al kan natuurlijk ieder lid wel een punt of puntje bedenken dat nu of morgen hoognodig aangepakt moet worden. Of dat nu de scheve verhouding jongens-meisjes is of de bende in de container en het tassenrek.

 

De verantwoordelijkheid voor bovenstaande ligt natuurlijk bij de leden. In de ledenvergadering wordt opdracht en richting gegeven aan het bestuur, dat verantwoordelijk is voor de algemene gang van zaken binnen de vereniging. Belangrijke rollen in het bestuur zijn bijvoorbeeld voor de voorzitter, secretaris en de penningmeester. Als de leden het goed vinden is Jan Bol volgend jaar nog secretaris en beheert Janneke van der Vaart volgend jaar nog de centjes. Alleen heeft Erik Passchier aangegeven niet meer beschikbaar te zijn als voorzitter. Voor een trouwe Praatpaallezer is dit bericht trouwens geen verrassing.

 

Erik nam op de ledervergadering van seizoen 1998-1999 de rol van voorzitter over van Kees van der Vaart die vele jaren daarvoor voorzitter was. In dat jaar werd Wim van Renesse trainer van de selectie. In de kantine werd nog met guldens betaald. Fris voor tachtig cent ofzo?

 

ODO is dus op zoek naar een nieuwe voorzitter! Om de juiste man/vrouw op deze plek te krijgen is afgelopen maart/april een kleine groep mensen bij elkaar gaan zitten en is een functieprofiel gemaakt voor deze rol. Het functieprofiel is trouwens ook opgenomen in dit schrijven. Volgende stap is om te kijken wie er bij dit profiel past. Hier is al een begin mee gemaakt, maar nadrukkelijk willen we alle leden betrekken bij deze stap. Het functieprofiel kan dan ook worden gelezen als vacature. Mocht deze functie je aanspreken en je herkent je grotendeels in de profielschets dan wordt je van harte uitgenodigd in contact te treden met ondergetekende. Ook voor een verkennend gesprek. Zie je niet jezelf als kandidaat, maar heb je wel een ander talent gespot binnen of buiten de vereniging, dan horen wij dat ook graag.

 

Eerlijk gezegd rekenen we niet meteen op tientallen reacties. Is ook niet nodig daar we maar één goede voorzitter zoeken. In de volgende stap gaan we spreken met mogelijke kandidaten. Kijken wat de behoeftes en verwachtingen van de vereniging zijn en die van de kandidaat voorzitter. Als we hier uit komen hopen we spoedig bekend te kunnen maken wie de nieuwe voorzitter gaat worden. De feitelijke benoeming en overdracht is natuurlijk tijdens de algemene ledenvergadering.

 

We gaan er vanuit dat we tijdig een prima nieuwe meneer of mevrouw de voorzitter vinden.

 

ODO Zoekt een voorzitter. Zoekt u even mee?

 

Lees verder voor onder andere het functieprofiel.

 

Karin, Erik, Gerard, Kees, André