LIVE VERSLAG: KOAG A2 – ODO A2
DOOR: M. VAN VIERSEN EN E. VAN WIJK
Krimpen aan de IJssel – Vandaag 3 september 2011, mag ODO A2 op een mooie zonnige zaterdag
middag aantreden tegen ‘Korfballen Ons Aller Genoegen’ in Krimpen aan de IJssel. Het begon allemaal met het praatje in de schaduw, hier werden de opstellingen bekend – Anne, Emma, Max en BDV beginnen ernaast.

Eenmaal in de sauna langs het veld, genaamd dug-out, kwam Max op het briljante idee om de wedstrijd per minuut te beschrijven, en zo gebeurde het. Handig voor Michiel M, die dan alsnog de wedstrijd heel gedetailleerd kan nabeleven. ☺
Onderaan staat een korte samenvatting als je niet zo’n zin hebt in alle minuten..

Minuut 1: KOAG start, speelt rond en de eerste kans valt na ongeveer 20 seconde. Deze kans wordt
verdedigd door Lieke en zo gaat de bal naar het aanvalsvak van ODO.
Minuut 2: ODO valt een hele minuut aan, maar het is geen doelpoging.
Minuut 3: KOAG onderschept de bal en gaat weer aanvallen, de verdediging staat als een huis.
Minuut 4: Een roodharige KOAG- speelster scoort een korte kans en hierbij is het doelpuntenfestijn is
geopend. In dezelfde minuut krijgt Jenny namelijk een strafworp mee, die BartL er netjes inlegt. Het is 1-1 en nu wisselen de vakken.
Minuut 5: KOAG begint met aanvallen, de bal wordt bijna meteen onderschept door Nathan en zo komt
de bal in de aanval van ODO. Sabine schiet twee keer, maar beide keren stuitert hij er helaas uit.
Minuut 6: Er valt in dezelfde aanval nog een schot, deze van Wouter. Helaas vangt KOAG af en gaat de
bal naar KOAG’s aanval. ‘Jor’ scoort hier met één hand de 2-1.
Minuut 7: ODO is weer aanvallende. Er valt een schot van Wouter, die wordt afgevangen door Martijn,
die dit vervolgens gebruikt als korte kans en de bal met één hand er in gooit. 2-2
Minuut 8: Deze minuut wordt volledig gevuld door de aanval van KOAG.
Minuut 9: ODO valt aan, door een plaatsfout gaat de bal terug naar KOAG, waarin een dame van onze
tegenstander met een doorloop de 3-2 maakt.
Minuut 10: ODO valt aan, KOAG onderschept, KOAG valt aan, Sabine onderschept.
Minuut 11: ODO valt aan, BartL schiet, Nathan vangt af, er wordt nog een keer geschoten – door Jenny – maar deze bal wordt helaas door de scheids als verdedigd gezien.
Minuut 12: KOAG valt aan maar door goed verdedigend werk van onze kant komt de bal dankzij Sabine
weer terug in de aanval.
Minuut 13: De bal is inmiddels weer terug bij KOAG, er valt een schot, en deze is raak: 4-2. Nog geen 10 seconde later krijgt Martijn van Vliet een vrije bal mee die hij keurig afmaakt: 4-3.
Minuut 14: KOAG valt aan.
Minuut 15: Nathan vangt af, de bal is richting het aanvalsvak van ODO, maar wordt helaas onderschept.
KOAG maakt gebruik van de onrust en met een kort schot wordt meteen de 5-3 er in geknald.
Minuut 16: Door een mooie bovenhandse doorloopbal van Jenny maken we de achterstand weer een
puntje minder.
Minuut 17: KOAG valt wederom aan.
Minuut 18: Lieke vangt af, waardoor de bal weer naar ODO kan. Hier krijgt BartL een vrije bal, maar deze gaat helaas niet raak.
Minuut 19: KOAG zet een aanval op, die lang duurt, maar waarin vervolgens wel een doorloop wordt
gescoord. De tussenstand is 6-4 voor Krimpen.
Minuut 20: De aanval van ODO mocht niet lang duren en de rest van de minuut wordt gevuld met aanval
van KOAG.
Minuut 21: ODO valt aan, KOAG valt aan, Cynthia onderschept en zo krijgt ODO weer de kans om de
voorsprong van KOAG weg te werken.
Minuut 22: KOAG valt weer aan, Nathan onderschept de bal en KOAG mag weer gaan verdedigen
Minuut 23: KOAG vangt een schot af van ODO, gaat aanvallen, maar dit duurt niet lang want Cynthia
onderschept de bal. Er is een goede doorloopkans die er helaas uitdraait, no goal.
Minuut 24: Deze minuut wordt weer gevuld met enkelt aanvallen van KOAG.
Minuut 25: Zie vorige minuut.
Minuut 26: ODO schiet achter elkaar, maar helaas komt hier geen doelpunt uit.
Minuut 27: KOAG is in de aanval, er wordt geschoten maar gelukkig scoren zij ook niet. ODO gaat weer
aanvallen en er valt een goal! Mooi schot van Lieke. 6-5
Minuut 28: KOAG valt aan, Nathan is z’n tegenstander even kwijt, maar Jenny let goed op, onderschept
de bal en zo zien we dat het belangrijk is met z’n allen te verdedigen.
Minuut 29: KOAG valt aan en er valt een rebound schot, geen verdere gevolgen
Minuut 30: ODO valt aan maar er komen geen kansen, KOAG daarentegen wel, en er wordt een goal
gescoord: 7-5.
Minuut 31: Hier zijn geen opmerkingen over.
Minuut 32: Emma wordt gewisseld voor Lieke. KOAG scoort deze aanval meteen een doelpunt.
Minuut 33: Gelukkig wordt dit meteen weer goedgemaakt en ODO scoort.
Minuut 34: ODO valt aan, helaas is er een miscommunicatie..
Minuut 35: .. maar toevallig wordt hier wel uit gescoort.
Minuut 36: De gelijkmaker (8-8) door Martijn met ene mooi afstandsschot.
Minuut 37: KOAG speelt..
Minuut 38: KOAG scoort.. een doorloop
Minuut 39: ODO krijgt een vrije bal mee, door een foutje wordt dit een strafworp die BartL er koelbloedig
inlegt, 9-8
Minuut 40: Er valt een schot van KOAG, deze zit toevallig en maakt 10-9. ODO gaat weer aanvallen en
Sabine krijgt een goede schot kans.
Minuut 41: Martijn schiet een mooie bal, wordt helaas niet afgevangen. De bal komt bij KOAG en ze
krijgen een vrije bal: mis.
Minuut 42: Er is een plaatsfout van ODO maar gelukkig onderschept BartL de bal meteen weer terug.
Minuut 43: Er valt een schot van KOAG en we staan weer twee doelpuntjes achter
Minuut 44: De enige kans die deze minuut valt aan beide kanten is een schot van Nathan
Minuut 46: De enige kans die deze minuut valt aan beide kanten is een schot van BartL
Minuut 47: No comments
Minuut 48: No comments
Minuut 49: Deze minuut vallen er twee kansen, en die zitten allebei: eerst een schot van Bart, de 11-10
en vervolgens een goal van kOAG 12-10.
Minuut 50: Niks aan het handje
Minuut 51: Een schot van Wouter
Minuut 52: Gebeurt niet zo veel
Minuut 53: Een schot van KOAG, 13-10
Minuut 54: Geen op- of aanmerkingen
Minuut 55: Kort schot van BDV maakt 13-11, Jen krijgt vervolgens ook nog een kort schot.
Minuut 56: Emma onderschept de bal, deze gaat van ODO meteen weer terug naar KOAG
Minuut 57: KOAG krijgt een vrije bal mee, de bal gaat terug naar ODO en wij krijgen op onze beurt weer
een vrije bal mee.
Minuut 60: BVL gooit er een strafworp in: 13-12
Minuut 63: Schot van KOAG: 14-12
Minuut 67: Schot van Wouter: 14-13
Minuut 68: Schot van KOAG: 15-13, kort schot van BVL 15-14 en een doorloop van KOAG 16-14.

Dit was vast een heel saai stukje om te lezen, maar zo zie je wel even dat ook andere dingen belangrijk
zijn naast scoren.

Kort samengevat: Het was een goede warme wedstrijd. Het ging gelijk op, maar ODO trok vandaag net
aan het kortste eind. Na het zaalseizoen krijgen we KOAG thuis op bezoek en gaan we ze laten zien dat
we veel kunnen groeien in een paar maanden tijd!
Tot maandag allemaal, vergeet niet dat we dan een oefenwedstrijd hebben tegen Dijkvogels!