Weidevogels E2 – ODO E1   1-6

Door Rob van der Hak

Vorige week een toernooi bij Maassluis, waar korte wedstrijden werden gespeeld en het nog even zoeken was hoe er gespeeld moest worden. Nu de 1e wedstrijd voor de competitie, altijd weer spannend. Weidevogels E2 begon sterk (en jullie niet zo sterk) en scoorde al snel een doelpunt. Maar daarna….was ik erg blij om te zien hoe er werd samengespeeld, en hoe jullie je best deden om goed vrij te lopen in de aanval en elkaar te helpen. Ook bj balverlies werd er 'gejaagd' op de tegenstander waardoor er veel balbezit werd heroverd. De verdediging had het af en toe lastig maar wist verder goed (en met wat geluk) de nul te houden. In het verloop van de 1e helft kregen jullie heel veel kansen, waarvan er 2 door de korf gingen. Zodoende was de ruststand 1-2 in ons voordeel. In de 2e helft deden jullie er – ondanks de warmte – een schepje boven op en wisten jullie, uit heel veel kansen nog 4x te scoren. Eindstand 1-6 en een hele leuke wedstrijd!