ODO 1 SLUIT OEFENPERIODE AF MET OVERWINNING

Door Arno

Na de zomervakantie was het op 9 augustus weer tijd om de ballen uit het hok te halen en wat palen op te zetten. Kortom tijd voor de eerste training voor de selectie. Met elf heren en twaalf dames werden de trainingen aangevangen. Voor het eerst moesten de gaten van Tim en Babette opgevuld worden en Jakomijn was er wel, maar zou zo wie zo in het tweede worden ingedeeld. Na twee pittige trainingen was er al de eerste 3-kamp bij Reflex in Rijswijk. De derde vereniging daar was VEO. Deze ploeg komen we in zowel de veld- als de zaalcompetitie tegen. Of het door de training of door het slechte weer kwam, zijn de geleerden het niet eens, maar er waren een flink aantal spelers die last kregen van krampen en pijntjes. Hierdoor hebben we ons eerder uit de wedstrijden teruggetrokken, om erger te voorkomen.

Hierdoor hebben we ook besloten om onze enige thuiswedstrijd, tegen Maassluis, af te gelasten.
Na het nodige overwerk van Jip, onze nieuwe verzorger, was bijna iedereen weer fit genoeg om een week later af te reizen naar Arnemuiden, om daar aan een 3-kamp tegen OZC en TOP deel te nemen. Tamar en Suzan hebben echter een serieuze blessure en zullen nog even moeten wachten tot ze weer mee kunnen trainen en spelen. In Arnemuiden was het weer zoals je van een zomer verwacht. Er werd dan ook met de nodige factoren gesmeerd en er werden leuke wedstrijden gespeeld. Tegen OZC wisten we de eerste wedstrijd prima spel neer te zetten en te winnen met 12-10. TOP was echter nog een maatje te groot en bij ons was in de tweede helft de fut er een beetje uit. We verloren uiteindelijk met 19-9, maar ondanks dit verschil was het toch een prima wedstrijd met goed opgezette aanvallen.

Afgelopen donderdag zijn we afgereisd naar Leiden om tegen Pernix te oefenen. Het 2e kreeg te maken met een zwaar achterverdedigende tegenstander, waar ze niet echt een goed antwoord op hadden. We speelden prima aanvallen, maar deze waren vaak weer naar één schot weer voorbij. Het enige antwoord op dit speltype is eigenlijk raak schieten van afstand. Het eerste ging ook niet echt scherp van start, maar wist een 6-1 achterstand om te buigen in een 8-12 voorsprong. Toen werd het echter een beetje lastiger en wilde de doelpunten ineens niet meer vallen. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij een 13-13 gelijkspel.
Dan de laatste oefenwedstrijd gisteren tegen KCR uit Ridderkerk. Dit is de fusie vereniging die ontstaan is uit Sagitta en Bolnes. Een derde vereniging, Ten Donck, is op het laatste moment afgehaakt, maar er zijn wel een aantal spelers van deze vereniging naar KCR gekomen. De trainer heeft hier uit een selectie kunnen maken en een aardig team weten neer te zetten. ODO 2 begon nog onder een waterig zonnetje aan de wedstrijd, maar al snel zou de zon ons in de steek laten. Toen de wedstrijd een half uur oud was gingen alle schuiven open en stond er in no time een laag water op het veld. Er werd besloten de wedstrijd te staken bij de stand 3-6 en af te wachten tot het water weer was weggezakt. Even na 4 uur was het zover, maar dat was de tijd dat het 1e zou spelen, waardoor de wedstrijd van 2 niet meer ingefloten werd. ODO 1 begon goed aan de wedstrijd. KCR mocht nog wel de score openen, maar toen nam ODO het initiatief. Alleen bij 7-6 en 9-8 mocht de tegenstander even aan een voorsprong proeven, maar die werden weer snel terug gedraaid door ODO. Ook bij deze wedstrijd hielden we het niet droog, maar we konden de kaplaarzen in de tas laten. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij 16-17.
Zaterdag wordt het weer menens en gaat de wedstrijd weer ergens om. We starten dan de competitie tegen KOAG uit Krimpen a.d. IJssel. Een bekende van vorig zaalseizoen met als trainer Robert Pronk, voor veel ODO’ers een oude bekende. Ik hoop wel dat we nu de meeste regen gehad hebben en dat we volgende week van een zomerzonnetje kunnen genieten.
U komt toch allemaal weer kijken?

Tot zaterdag, Arno.