ODO boekt moeizame overwinning op Juliana

Na twee totaal verschillende oefenwedstrijden, was het nu weer tijd om er te zijn voor de eerste return in de competitie. Tegenstander was Juliana in Oud-Gastel, waar we in de thuiswedstrijd ook met moeite nog een gelijkspel tegen wisten te behalen. Het wilde in de herfst zo wie zo niet lukken, want uit de 4 thuiswedstrijden haalden we slechts 2 punten. Gelukkig werden wel alle uitwedstrijden gewonnen, waardoor we toch nog om de prijzen kunnen strijden. Na twee gras trainingen dachten we toch wel goed voorbereid af te reizen naar Oud-Gastel. Daar aangekomen lag daar een hobbelige grasmat op ons te wachten onder een heerlijk voorjaarszonnetje. Er stond helaas ook nog al wat wind, waardoor we toch op moesten letten aan welke kant er aangevallen ging worden. Het vak met Thijs, Anton, Babette en Bianca zou vandaag, door de tegenopstelling, het eerst gaan aanvallen. Na het eerste fluitsignaal werd de eerste aanval van Juliana al snel afgeslagen en werd de bal naar de ODO aanval gebracht. De wedstrijd was nog geen minuut oud toen het eerste doelpunt voor ons door de korf viel. De 0-2 kwam van de handen van Bianca, die zich dicht bij de wist vrij te spelen van haar tegenstander. Het zou vervolgens twintig minuten duren voordat deze snelle scoren een vervolg zou krijgen. Intussen maakte Juliana dankbaar gebruik van de onmacht van ons tweede aanvalvak door er 2-2 van te maken. Het andere vak draaide aanzienlijk beter, want zij wisten ons binnen 3 minuten weer op een voorsprong van twee doelpunten te zetten. Met nog 10 minuten tot de rust werd het nu toch tijd om het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken. Dit wilde in het andere vak helaas nog steeds niet lukken, waardoor we met de schamele 3-4 ruststand de kleedkamers opzochten.
Paul had wel het nodige te vertellen in de kleedkamer. De 2e helft zou er toch uit een ander vaatje getapt moeten gaan worden. Het had echter niet het gewenste resultaat, want ook in het tweede bedrijf wilde het in ons tweede aanvalvak niet gaan lopen. De situatie werd zelfs erger toen Juliana in de 7e minuut op voorsprong kwam. Babette wist dit gelukkig weer snel te corrigeren door de 5-5 binnen te schieten. Het duurde wederom te lang voor hier een vervolg op kwam, waardoor het na 8 minuten weer Juliana was die op voorsprong kwam. De laatste 20 minuten kwamen Jannes en Jakomijn er in voor Michiel en Tamar. Jakomijn was na 2 minuten al trefzeker en zette ons met een doorloop weer op gelijke hoogte. Daar volgde helaas ook weer een doelpunt van Juliana op, waardoor we weer in de achtervolging moesten. Het was Thijs die ons met zijn 4e treffer weer op gelijke hoogte bracht en het andere vak het in de laatste 10 minuten mocht gaan proberen om het af te maken. Niet veel later wist Jakomijn weer de korf te vinden, waarmee we op 7-8 kwamen. Er zouden nog 6 spannende minuten volgen, waarin de tegenstander ook, voor hun doen veel risico’s nemend, het achterverdedigen opgaf. De stand op het scorebord veranderde echter niet meer, waarmee we 2 zwaar bevochten punten mee naar huis konden nemen.
Van het genieten, wat ik u vorige week had belooft, is helaas weinig terecht gekomen. ODO’s grootste tegenstander waren zij zelf. De wedstrijd was dan ook meer spannend dan mooi, maar belangrijkste is dat je ook deze wedstrijden wint. Het meegereisde publiek bedankt voor jullie support en we hopen u volgende week op een mooiere wedstrijd te trakteren.
Volgende week komt KC Dordrecht naar Maasland. Deze tegenstander wisten we in september te verslaan met een monsterscore van 9-20, dus wellicht hangt hier de eerste thuisoverwinning van dit seizoen in de lucht. Wij zullen echter wel scherp aan deze pot beginnen en de tegenstander zeker niet onderschatten. De grasschoenen kunnen weer in de kast voor de rest van het seizoen en de blaren zullen volgende week wel weer geheeld zijn voor de wedstrijd tegen de rode lantaarndrager.