ODO 5 – Oranje Nassau (V) 3   11-10 maar niet heus: 11-11!

Door Rob van der Hak

Heus waar: de zomertijd is al een week geleden ingegaan, en heeft overduidelijk invloed op het

(in ieder geval mijn) bio-ritme. te laat bij wedstrijden, zaalschoenen aan bij je training op kunstgras

(en dat pas een kwartier voor tijd ontdekken) en tot overmaat van ramp – laat ie fijn zijn – net een heel epistel geschreven en dan de vraag: met hoeveel spelers wordt korfbal gespeeld? verkeerd beantwoorden en tot de ontdekking komen dat het hele epistel dan ook de digitale prullenbak in gaat. Murphy invented summertime. Is daar iets aan te doen, PP ? zodat je nog een 2e kans krijgt, of zo?

 

Afijn, soit, la peine merite le salaire, we gaan in de reprise, dan maar.

 

Ongekende taferelen aan de Baanderheer, op een zonnige zaterdagmiddag. Korte truitjes, dito broekjes, en schaamteloos wordt het zorgevuldig opgebouwde winterwit ge-etaleerd, of je nou wilt of niet. De digitale wijzer zegt 25 graden te meten, en door de opwarming van het kunstgras (heus waar!) zijn de gevoelstemperaturen tropisch. Niks geen weer voor Mozart kugeln, wel voor het goed inregelen van de juiste super Tena ladies, voor het meest optimale absorptievermogen. Omstandigheden, waarvan de scheids van oordeel is om drinkpauzes in te lassen (heus waar!), waarvan door #5 gretig gebruik gemaakt wordt (want time-out).Het dynamisch duo Floor en Amber namen de plek in van BH.v.N.te D.P. De missie was duidelijk: heel blijven/houden, zuinig, niet teveel averij oplopen (we beginnen met wind tegen) en de ongelooflijk ontluisterende uitwedstrijd rechtzetten.

Zonder de gebruikelijke circus capriolen van hansaplast, de drinkpauzes en wat vakbesprekingen werd een deel van de missie goed volbracht, bij rust leidden we zelfs met 2 punten voorsprong (heus waar). Na rust, inclusief de drinkpauze had #5 bij de stand van 7-4 en legio kansen op 8-4 de boel op slot moeten gooien (heus waar). Maar liet #5 O.N. te V. aan het elastiek terugkomen. En dat was niet slim. Er was zelfs een (kortstondig, dat weer wel) moment dat ON 1 punt voorsprong had. Maar daarna hernam #5 zich en leidde in de slotminuut souverein( heus waar!) met 11-10. In de slotminuut speelde het aanvalsvak het spel wat al de gehele wedstrijd werd gehanteerd: breed houden, bal in beweging etc. dit solide spelletje werd reeds na 13 seconden ruw verstoord door de fluit: tijdrekken (heus waar!) waarna de bal naar de andere kant verdween, een stip kado werd gegeven en ON alsnog op 11-11 kwam. Met #5 afdruipend als een stel zure oorwurmen, en ON zich op de knie slaand van het lachen met zoveel geluk en cadeaux (ik citeer, heus waar!) was het nog even onrustig.

Een kleine domper op de overigens imponerende prestatiecurve van #5 (want in de laatste 5 veld-wedstrijden werden immers 6 punten gesprokkeld, voorwaar geen geringe prestatie!).

In de komende weken zal door een wisselend programma, versterking c.q. verzwakking door afwezigheid van een aantal prominenten een beroep worden gedaan op het flexvermogen van #5.

A.s. week tegen (koploper) Excelsior 5 kan #5 weer een goede stap doen richting een topklassering. De oneigenlijke speeltijd (11.00 uur te Delft) nemen we serieus, heus waar!

 

Rob van der Hak