OEFENWEDSTRIJDEN ZITTEN ER WEER OP.

Na een wisselvallig zaalseizoen, hebben we er al weer twee wedstrijden op het veld opzitten. Vorige week werd er geoefend tegen steekgenoot ONDO, onder een heerlijk zonnetje. We moesten duidelijk nog wennen aan deze hoeveelheid licht en al de ruimte om ons heen. De doelpunten vielen wel erg slecht door de mand en het spel wilde nog niet lekker gaan lopen. Bij rust stond er een schamele 3-4 op het score bord.

Gelukkig hebben we het in de 2e helft een stuk beter gedaan en konden we bij de eindstand van 11-8 het terras opzoeken. Het bleef de hele week lekker weer, zodat we ook heerlijk hebben kunnen trainen onder de sterrenhemel.

Vandaag was het even héél anders. De lucht was grijs en het regende ook lekker door. De tegenstander was SDO uit Kamerik, wat ook een 1e klasser is op het veld en in de zaal kampioen is geworden en volgend jaar overgangsklasse gaat spelen. Om, een voor ons vreemd tijdstip, 11:30 uur klonk het eerste fluitsignaal. Door de kou en de regen was het eerst even zoeken en glipten er nogal wat ballen door de handen. ODO wist wel gelijk het initiatief te pakken en uiteindelijk de score te openen. Halverwege de eerste helft was onze voorsprong weer gelijk getrokken bij 3-3, waarna SDO voor even op voorsprong kwam. Dat duurde slecht een minuut, want toen had Michiel de gelijkmaker er al weer in liggen. Voor de rust zouden Thijs en Babette ons weer op een voorsprong zetten, zodat we bij 4-6 ons even konden gaan opwarmen in de kleedkamers.
De tweede helft vielen de doelpunten een stuk makkelijker, zodat het na 6 minuten al 6-9 was geworden. Een kwartiertje later was onze voorsprong opgelopen naar 5 doelpunten door doelpunten van Tim en Anton, die beide twee keer wisten te scoren. SDO wist in het laatste stukje van de 2e helft nog wel wat terug te komen, maar de voorsprong zou niet meer kleiner dan 3 punten worden. De scheidsrechter floot uiteindelijk bij 10-13 het eindsignaal, waarna de natte kleren weer plaats konden maken voor een droog shirt en jas. De spelers verdwenen snel onder de warme douche en wij naar de kantine. Alleen Paul mocht nog 70 minuten in de dug-out vertoeven, omdat Frits onverwacht niet naar Kamerik kon afreizen.
Volgend weekend begint de competitie weer en staat ons direct een zware wedstrijd te wachten. We reizen dan af naar Oud-Gastel om daar tegen Juliana te spelen. Omdat deze vereniging nog op maaibaar gras speelt, zal ons vlaggenschip ook deze week de noppenschoenen onderuit de kast halen en zich op het grasveld gaan voorbereiden.

Hoewel we in de herfst niet in de beste vorm verkeerden, staan we in de competitie toch maar 2 punten achter op de koploper. Om mee te kunnen blijven doen voor de titel zullen we de punten dus moeten pakken in Oud-Gastel. Uw steun is daarbij zeer gewenst. We hopen dus dat ook u de reis naar Oud-Gastel wilt maken om ons te steunen in deze wedstrijd. Hopelijk is het ook weer zo’n zonnige dag als bij de wedstrijd tegen ONDO. Dan wordt het vast dubbel genieten.