ODO F1 – Fortuna/MHIR F2   1-1

Door Ronald

Hallo kanjers,

Het was gisteren tijd voor een wedstrijdje tegen Fortuna uit Delft. De vorige keer dat we tegen hun speelden had het flink gesneeuwd en moesten we door de sneeuw heen kruipen om terug in Maasland te komen. Dat was alweer een paar maandjes geleden, het weer was dit keer beter en in de tussentijd hebben wij (maar ook Fortuna) natuurlijk weer op veel dingen getraind. In Delft hebben we toen met 1-4 gewonnen, maar dit is gewoon weer een nieuwe wedstrijd.

De eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op en kwamen allebei de teams tot aanvallen. Er vielen niet echt veel schoten en daardoor werd er ook niet gescoord. In de rust heb ik jullie dus ook verteld dat de beste verdediging het aanvallen is. Met andere woorden, probeer iets feller te verdedigen en de ballen eruit te halen. Zo kunnen wij meer aanvallen, maar vergeet dan ook niet te schieten!

Jullie hadden de boodschap goed begrepen en gingen er goed tegenaan aan het begin van de tweede helft. Fortuna kon jullie goede spel niet volgen en moest vooral veel verdedigen. Jullie kregen er flink zin in en alle supporters konden genieten van jullie aanvallen en schoten. Zo viel er ook een mooi doelpunt in en stond het 1-0.

Fortuna had dit kunstje echter van jullie afgekeken en probeerde ook fel te verdedingen. Zo konden ze een paar belangrijke ballen onderscheppen en meer aanvallen. Helaas leidde dit ook tot een tegendoelpunt, waardoor het dus 1-1 stond. Dit had van de tegenstanders, maar ook van ons best wat energie gekost en zodoende wilde er verder helaas geen bal meer in vallen. Prima wedstrijd gespeeld met z'n allen, maar een gelijkspel is wel de juiste stand voor deze pot tegen Fortuna.

Liza kon er trouwens helaas niet bij zijn, omdat ze nog last had van haar enkel. Gelukkig wilde Sam bij ons reserve zitten, hartstikke bedankt!

Volgende week hebben we geen wedstrijd, maar wel training a.s. woensdag.