ODO 5 – Valto 3   of hoe een koe een haas temt, en bijna helemaal vangt

Door Rob van der Hak

Wat  als………….

 

We komen er nog 1 keer op terug.

Bespiegelingen is het favoriete tijdsverdrijf van de mens, dus uiteraard ook aan ODO 5 besteed.

De ontladen wedstrijd van verleden week, tegen Excelsior. Eigenlijk haak je na dat moment pas

werkelijk af mocht je titelaspiraties gehad hebben. Maar ODO 5 ging al langer voor een glorieuze

2e of 3e plek.  En toch werkt zo'n verlies de hele week door, ook bij ODO 5.          Wat als…

 

Nu dan tegen de gedoodverfde titelkandidaat Valto 3. Vooraf was enig gebral van gene zijde al te

horen in Maasland en omstreken. Het kwaliteitsverschil zou te groot zijn. Valto is het aan de stand

verplicht om met afstand te winnen, enzovoorts. Na het verwijderen van de bordjes voor gereser- veerde stoelbewijzen (niet nodig, ondanks het feit dat er zeker 4x zoveel publiek aanwezig was als verleden week, inclusief dit keer 4 reserves) betraden de matadoren en matadoressen het veld.

En zie je eigenlijk al aan die koppies dat ze helemaal niet met ODO 5 bezig zijn.

En dat hadden ze nou beter juist wel moeten doen.   Wat als…..

 

De krasse ODO knarren gaven de Lierenezen een lesje in effectiviteit in de 1e helft en bleven lange

tijd de bovenliggende partij (he, wat klinkt dat lekker). Op geen enkel moment gaf Valto blijk van de vermeende superieure klasse, en kon ODO, ondanks toch ook wel luttele foutjes, aan de goede kant van de score blijven. In de rust kon dan ook met een voldaan gevoel energie gehaald worden uit de

6 P's van de dit keer met een loei van een blaar spelende P.v.d.M. te M. De trekpleister op de kippeborst van H.v.G. te M. zat ook nog goed /hield alles bij elkaar.

Als we het spel zouden kunnen volhouden en de wat wegvloeiende energie richten op het spel en niet op de man met de fluit, zou het uitgangspunt om 1 punt te halen (ja, U leest het goed, dat kunnen we aardig inschatten) gehaald kunnen worden en als een eclatante overwinning gevoeld en gevierd worden. Traditiegetrouw brak er een periode aan in de 2e helft waarin ODO het gevoel geeft aan de tegenstander dat er wat te halen valt; zo kreeg Valto toch het gevoel dat er een (makkelijke?) over-winning te behalen viel. De ruggen werden echter gerecht en ODO kroop (bijkans op tandvlees,

misschien spreek ik alleen ove rmijzelf)) weer dichterbij, op de 2e, 3e en zelfs 4e adem. Vlak voor tijd leek de gerechtigheid op een dwaalspoor gebracht, na een wat onhandige onderhandse volley van H.d.V. te M. (hij heeft en plein public zijn excuses aangeboden/rondje gegeven, we lullen er niet meer over). Met 1 minuut op de klok een punt achterstand. Hoe draait ODO 5 zich hier uit?

Bij een beheerste, schitterende vrije bal waarbij de tegenstander zowat op raketsnelheid tegen S.H.

te M. wenste te botsen werd nog een pingel afgedwongen en tekende het impact slachtoffer zelf voor de gelijkmaker. Na wat gezuig en oplawaaien over en weer werd de eindstand hiermee ook bereikt.

De prijs voor zuurstokjes werd direct daarna aan de Lierenezen uitgereikt.

 

Wat als…..de feeststemming bij ODO 5 was van voldoende nivo om bijna aan te haken voor de kwiebus naar ONDO mein. Maar, de 4e adem, blaren, ribben en wat dies meer zij zorgden toch

ervoor dat we daarvoor pasten, en de voorkeur gaven om ons te laven aan wat rust, geestrijk vocht,

en het daarna onvermijdelijk pijnlijk herstellen van de brute inbreuk op ons periodiserend herstelvermogen.

 

Wat als…..nogmaals bespiegelingen zijn zeker aan ODO 5 besteed. 3 punten weggeven in 2 wedstrijden (jazeker, ik tel het ene punt tegen Valto im nach hinein als een verloren punt) is het definitief afstand nemen van de 1e plaats en dat komt toch wel hard aan, want feitelijk MOET er gewoon minimaal 1 van de 3 teams promoveren naar de 3e klasse. Het gerucht gaat trouwens, dat aan de Valto dames is verteld dat er 2 promotieplaatsen zijn in de 4e klasse…..zouden ze dan toch nerveus zijn geweest?
ODO 3 heeft na een inzinking het pad omhoog weer gevonden maar is kansloos voor de titel. 

En ODO 4 doet de laatste wel heel hard hun best om de spanning er in te houden. Moet er weer of meer geprikkeld worden? Nog meer kwaliteitsinjecties vanuit ODO 5? Of doet ODO 4 gewoon wat ze aan hun stand verplicht zijn, het heilige vuur weer ontsteken en ervoor gaan? Nog 4 finales te gaan waarvan 1 tegen de (nog steeds) runner up, Nieuwerkerk. Kom op, ga ervoor!

Dan zien we volgend jaar wel welke spelers in de 3e klasse mogen spelen…

 

Oh ja,Valentijnsdag komt er ook nog aan. In deze vluchtige tijd is romantiek ver te zoeken, alhoewel sommigen een authentieke poging gewaagd hebben dicht bij het Valentijns gevoel te blijven.

Wat nou, als je op Valentijns dag zelf niet kunt, dan regel je toch een leuk hotelletje, een week of 2 

voor Valentijnsdag? Groots in- en uitpakken in de Bilderberg Scheveningen? Naar verluidt zijn de dames er toch voor gevallen……letterlijk en figuurlijk! (bron: M.v.d.B. en M.B. te M. @ODO7)

Hulde mannen!

 

Rob