Avanti (P) A4 – ODO A2   2-11

Door Jenny

Daar gingen we dan, naar Avanti met de overwinning eigenlijk al binnen naar ons idee, want Avanti had na 10 wedstrijden nog geen punten. We waren ook eindelijk weer compleet: 11 spelers en 2 coaches.

Marijn en Chiel V waren al aanwezig bij Avanti toen we aankwamen. Toen we ons wilde gaan omkleden kwam Marijn er achter dat ze haar rokje vergeten was en moest dan dus maar in Chiel zijn broekje spelen. Na een praatje van M&M begonnen we redelijk aan de wedstijd. Avanti bakte er vrij weinig van en we stonden dan ook al snel 4-0 voor. De heren waren redelijk op schot en we speelde ze mooi uit.

Tot vlak voor rust was het een leuke wedstijd alleen toen ging er bij Avanti een heer door zijn enkel en ondanks dat ze thuis speelde hadden ze geen reserve! en gingen we WEER met 8 tegen 7 spelen. Daardoor viel in het ene vak vrij weinig te zien, want het baltempo was laag en alles werd gewoon afgevangen. In de rust stonden we 7-1 voor.

De tweede helft werden er bij Avanti twee heren van vak gewisseld. Dit had nog vrij weinig effect, maar we verloren we iets vaker de bal onder de vang. In het andere vak was er gelukkig nog wel 'gewoon' korfbal te zien alleen stonden die steeds in de verdediging en onderschepte veel ballen. Door de goede vang in de aanval;) waren de aanvallen lang en saai, maar de klok tikte stevig door. Er werden nog een paar mooie schoten en doorlopen gescoord en zo werd Avanti eigenlijk weggespeeld, omdat ze zelf totaal geen scorend vermogen hadden. Toen het eindsignaal er was stond er 2-11 op het score  bord en hadden we weer twee puntjes binnen.

We hadden 's middags al gehoord dat Weidevogels(toen 2e, nu 1e) gewonnen had van DKC (toen 1e, nu 3e) en dat kwam voor ons heel goed uit omdat we nu boven DKC, waar we al 2 wedstrijden tegen gespeeld hebben, staan. En volgende week moeten we uit tegen Weidevogels. Het wordt een lastig pot maar ik heb er vertrouwen in omdat het ons thuis ook al gelukt is.

Nadat we weer bij ODO aankwamen hebben we gezellig met zijn allen gegeten, hebben het 1e de punten zien pakken en onze overwinning op een gezellige manier gevierd bij ONDO! Als we alle komende wedstrijden winnen zijn we ook in de zaal kampioen. Ik hoop dat het lukt!