ODO STUURT TOP ZONDER PUNTEN NAAR HUIS.

Door Arno

Na gisteravond weten we het zeker. ODO is weer in goeden doen. Na de winst op Korbatjo en vorige week de monster zege op RWA, was het nu de beurt aan TOP. Vorige week durfde ik al aan te kondigen dat u deze wedstrijd gezien moest hebben. Het werd zelfs nog leuker en het werd een wedstrijd om van te smullen. Voor de, als vanouds, overvolle tribunes ging ons vlaggenschip in hoog tempo uit de startblokken, om direct de druk er bij de tegenstander vol op te zetten. Na 3 min. heen en weer aanvallen was het toch TOP wat de score openden, nadat één van de dames een stip gefikst had. In de aanval daarop scoorde Jakomijn de gelijkmaker uit een doorloop. Het wedstrijd verloop zou de hele 1e helft zo doorgaan. Beide ploegen speelden in hoog tempo en wisten de aanvallen goed op te zetten, maar de verdedigingen hielden de gelederen goed gesloten. Er werd om en om gescoord, waar ODO steeds als eerste de korf wist te vinden en TOP de gelijkmaker er weer ingooide. Alleen bij 5-6 en later weer bij 6-7 zouden onze gasten uit Arnemuiden een voorsprong pakken. Deze werden echter gelijk weer goedgemaakt door doelpunten van Michiel en Thijs. Toen Tim 5 minuten voor rust de 8-7 binnen schoot, dachten sommige mensen dat dit de ruststand wel eens kon worden. TOP wist echter weer langszij te komen, wat niet zo gunstig is als ruststand. ODO deed er nog een schepje bovenop en wist voor rust een gaatje te slaan met een gemaakte vrije bal van Jakomijn en op slag van rust een doelpunt uit een kort kansje van Babette.

In de kleedkamer weer de gebruikelijke tips en pluimen aan de spelers die de speerpunten van de tegenstander tot nu toe er goed onder hielden. De tweede helft ging eigenlijk verder waar we in de eerste helft waren gestopt. Aanvallen in hoog tempo en verdedigend de druk er op houden. Dit resulteerde erin dat niet TOP, maar ODO in de tweede helft de score opende en met de doorloop van Michiel de voorsprong vergrote naar 11-8. Maar TOP zou TOP niet zijn als er geen reactie zou volgen en dat kwam er in de volgende aanval met de 11-9. Thijs was echter ook weer goed op dreef en wist een briljante doorloop met één handje te scoren, terwijl de TOP heren hem vergaten te verdedigen. Er volgde helaas weer een doelpunt aan de andere kant, waardoor het gaatje weer op 2 stond en het ons nog niet lukte om weg te lopen. Toch zou de volgende aanval voor ons goede zaken doen door 2 doelpunten van Tamar en Michiel. De stand was inmiddels 14-10 geworden en deze stand zou een kleine 10 minuten blijven staan voordat Thijs de genade klap zou uitdelen door het verschil naar 5 te schieten. TOP besloot nu vers bloed binnen de lijnen te brengen in een poging het tij te keren. De verse dame wist in de eerste aanval direct te scoren, maar met een gemaakte vrije bal van Michiel en een slim uitgespeelde doorloop van Sanne was het verschil opgelopen naar 6 punten. Met nog 4 minuten op de klok kon het eigenlijk niet meer mis gaan. ODO liet de touwtje een beetje vieren en hier profiteerde TOP nog van om de eindstand voor hen iets draaglijker te maken. De eindstand werd uiteindelijk 17-14, waarmee we op gepaste wijze onze revanche hebben genomen op de verloren wedstrijden van 2 jaar geleden. Voor Paul was dit misschien wel een leuk extraatje op zijn verjaardag, om naast een cadeau ook 2 punten van het gevreesde TOP te pakken. Met deze overwinning zijn we opgeklommen naar de 3e plaats in de competitie, maar het verschil met de nummer 7 is maar één punt. We zullen deze lijn dus verder door moeten trekken om afstand te nemen van de onderste plaatsen. De komende weken zullen we er dus weer moeten staan. Volgende week wacht de return tegen onze buren Dijkvogels. De uitwedstrijd verdiende niet de schoonheidsprijs, maar we wisten nog wel een puntje te pakken. Volgende week staat er echter een héél ander ODO dan in december, dus verwacht ik weer een verbeten strijd om de punten. Wij hopen dan natuurlijk weer op net zo´n volle tribune als gisteren, want uw steun is in deze derby ook zeer welkom.

Fijne week allemaal en volgende zelfde tijd zelfde plaats, Arno.