ODO 8 – Hoekse 1

Door Gerard

Al een week was de spanning hoog. Zouden ze deze keer (wel) durven te komen? Peter had speciaal zijn vriendjes ingeschakeld, zodat geen enkele brug, spoorwegovergang, etc Hoekse nog kon belemmeren om in Maasland aan te komen. Echter de spanning bleef hoog, uiteindelijk 15 min voor aanvang kwam daar dan toch de eerste heer en 5 minuten later waren ze allemaal gearriveerd. Oftewel de wedstrijd kon gaan beginnnen, of toch niet? De scheids was namelijk nog niet gearriveerd; wij werden echter verzekerd dat H. de V. te M. dit voor zijn rekening zou nemen en hij hield het "just-in-time"  principe in ere.

Toen natuurlijk nog even de voorbespreking. Tactiek nemen we al lang niet meer door; nee, tegenwoordig gaat het over de opstelingen: wie speelt een halve, een hele, drie-kwart of alles wat je daar tussen kan bedenken. Nadat Wim deze sudoku ook deze week weer had opgelost, konden we van start.

We begonnen goed en kwamen steeds weer met 2 doelpunten voor. Hoekse keek wat verbaasd; ze hadden nog alles gewonnen en het was niet de bedoeling dat die Maaslanders daar verandering in gingen brengen. Wij gingen echter lekker door en konden ook de rust met een 2-punten voorsprong in. Hoewel we in de rust de jokers inzetten voor de 2e helft, stokte toch een beetje het ritme en zo kwam het zomaar dat we van een 10-8 voorsprong 10-11 achterkwamen. Uiteindelijk maakte Maryan met haar 4e !!!! doelpunt toch de gelijkmaker. Toen moest het andere vak dan toch eindelijk laten zien dat ze ook een doelpunten konden maken. Uiteindelijk wurmde Ria zich langs haar dame en kwam de 12-11 op het bord. Met nog een paar minuten op de klok, was het zaak om met een paar lange aanvallen de wedstrijd uit te spelen. Na wat moeilijke momenten, lukte dit uiteindelijk toch en verloor Hoekse zowaar haar eerste wedstrijd van dit seizoen. Wat is daarna het opruimen van die zaal toch lekker, als je weet dat je die punten in de tas hebt.

Een mooie teamprestatie, die naar meer smaakt. Niet alleen qua punten, maar er werd ook gewoon leuk gekorfbald.

Lianne nog bedankt voor het reserve zitten.