GEEN GOED BEGIN VAN HET NIEUWE JAAR VOOR ODO

GEEN GOED BEGIN VAN HET NIEUWE JAAR VOOR ODO.
Allereerst wil ik de trouwe lezers de alle beste wensen wensen en laten we hopen dat deze in vervulling mogen gaan.
Na alle feestdagen en het vuurwerk geknal van het nieuwe jaar was daar weer de eerste wedstrijd voor ons vlaggenschip. Tijd voor de spelers om ook weer eens ouderwets te knallen en punten te pakken om zo de rode lantaarn over te dragen aan één van de drie tegenstanders die met 4 punten boven ons staan. Met Michiel weer terug in de basis hadden we er alle vertrouwen in dat ook wij deze tegenstander konden hebben. De opdracht was simpel. Gewoon de wedstrijd met evenveel strijdlust beginnen als we tegen Kinderdijk hebben gezien en het scoringspercentage op het niveau van donderdagavond zien te krijgen. Albatros zat voor de feestdagen ook niet lekker in hun vel, want zij werden geacht om een geduchte tegenstander te zijn voor Kinderdijk voor het kampioenschap, maar hadden in de laatste 2 wedstrijden geen punten weten te halen.
We begonnen de wedstrijd goed en Thijs scoorde de 0-1 vanaf de strafworpstip, nadat hij was gehinderd bij zijn doorloop. De vervolgtreffer liet echter op zich wachten en de goed opgezette aanvallen werden steeds niet goed afgerond. Dit gaf Albatros de gelegenheid om zich in de wedstrijd te spelen en zij waren het die uiteindelijk in de 12e minuut van afstand de gelijkmaker scoorden. Het andere vak wist in hun eerste aanvallen de korf niet te vinden. Ook bij Albatros was het vertrouwen er nog niet helemaal, maar zij wisten in de volgende 10 minuten wel 3x de korf te vinden. Het was uiteindelijk toch Thijs weer die in de 24e minuut voor ODO wist te scoren. De tegenstander kreeg wel steeds meer vertrouwen in hun schoten, vooral doordat ze ook wel vielen. Zij hadden immers al 5 van de 6 doelpunten van afstand raak geschoten, waarna Thijs zijn en ook voor ODO het 3e doelpunt scoorde. Met nog 4 minuten op de klok wilde we voor een draaglijke ruststand gaan zorgen, maar dat werd teniet gedaan door weer 2 goede afstandschoten van Albatros. De ruststand werd door Michiel op slag van rust bepaald op 8-4.
De 2e helft begonnen we goed door direct het gat te verkleinen naar 2 doelpunten. Hiervoor waren Babette met een doorloop en wederom Thijs met een kort kansje verantwoordelijk. Alleen jammer dat het vertrouwen in de schoten bij Albatros alleen maar groeide, want door weer 2 schoten van grote afstand was de marge weer 4 punten. Thijs wist dit wel weer terug te brengen naar 3, maar daarna scoorde Albatros weer 3x op rij en was de achterstand opgelopen naar 13-7. We waren nu halverwege de 2e helft en het werd hoog tijd om de achtervolging in te zetten. Babette was weer haar tegenstander te snel af en wist haar 2e doorloop te verzilveren. In de volgende Albatros aanval werd Sanne, die samen met haar opponent om de bal streden, uit haar schoenen gelopen door een Albatros heer. Hierbij liep zij een flinke snee op in haar kin, die door Irma kundig werd dicht geplakt. Sanne wilde zelf graag nog verder spelen, maar al snel bleek dat ze toch niet meer zo stevig in haar schoenen stond en werd ze vervangen door Tamar. Die ging in haar eerste aanval ook direct neer na een aanvaring met haar tegenstander, maar dat was gelukkig niet zo erg als dat het in eerste instantie leek. De voorsprong van Albatros was intussen gegroeid naar 15-8 en met nog 10 minuten te gaan werden Jannes en Sven nog ingebracht voor Anton en Michiel in een alles of niets poging het tij te keren. Jakomijn maakte er van dichtbij nog 15-9 van, maar daar stond weer een raak schot van Albatros tegenover. De laatste 3 minuten waren weer voor ons, waarin Babette nog een keer raak schoot en ook Sven de korf wist te vinden. Toen vond de prima leidende scheidsrechter van Gastel het welletjes en floot af bij de eindstand 16-11. De rode lantaarn hebben we dus nog steeds in handen na dit verdiende verlies. Waar het aan lag moeten we met elkaar maar eens uit zien te vinden, maar het liep niet lekker deze wedstrijd.
Volgende week spelen we niet, terwijl de rest van de tegenstanders wel een wedstrijd heeft. Het verschil met de rest wordt dan scheef getrokken, maar we zullen hier dan wel zelf ook goed mee om moeten gaan en gewoon onze wedstrijden spelen. De competitie is nog lang. We beginnen nu met de return wedstrijden en weten dus wat we van de tegenstanders kunnen verwachten. Met deze bagage zullen we ons deze weken gaan voorbereiden op de eerst volgende tegenstander Korbatjo, die we op 22 jan. thuis ontmoeten. De uitwedstrijd ging in de eerste 10 minuten al fout, doordat ODO zich liet verrassen en al snel met 9-0 achter kwam. We zijn dus gewaarschuwd en zullen dus scherp moeten zijn. Wij hopen op volle tribunes met mensen die ons door dik en dun blijven steunen en het team naar de eerste overwinning in het nieuwe jaar zullen schreeuwen.