IJsselvogels 1 – ODO 1

Door Arno

ODO GAAT TEN ONDER IN MOORDRECHT.

Na de wedstrijd in de Haagse korfbaldagen, stond er nu weer een wedstrijd gepland tegen IJsselvogels uit Moordrecht. Zij worden getraind door oud ODO trainer Rob Berreboom. Afgelopen dinsdag werd er goed gespeeld door ons eerste en het was dan ook Paul zijn opdracht om deze lijn door te trekken. We begonnen de wedstrijd goed en konde de druk er goed ophouden. De topschutter van IJsselvogels wist zijn ploeg na 10 minuten toch op een 2-0 voorsprong te zetten met twee rake schoten. Ons 2e aanvalvak wist via een doorloop van Tamar voor aansluiting te zorgen, maar dit werd door IJsselvogels vrij snel weer te niet gedaan. Anton wist nog één keer de aansluiting te maken met een afstandschot, maar weer was het Dirk Rijneveld die zijn ploeg op 2 punten zette. Het verschil werd vergroot naar 3 punten, maar Tim zorgde met een afstandschot dat IJsselvogels niet te ver weg liep. Dit was helaas van korte duur, want IJsselvogels zouden voor de rust nog 3x scoren. Bij de stand 8-3 werd de kleedkamer opgezocht.

In de rust werden nog wat aanvallende tips gegeven om ons eigen spel te spelen, zoals in het 1e kwartier, en ons niet op te laten jagen door de tegenstander. Ondanks alle goede inzet wilde het toch niet lukken om te scoren in de begin fase van de 2e helft. Bij de tegenstander liep dat veel beter, want zij wisten in no time uit te lopen naar 11-3. Michiel had intussen aangegeven dat zijn rug nog niet helemaal de oude is, dus werd hij gewisseld voor Reinder. Die wist in zijn eerste aanval ook gelijk ons 4e doelpunt door de korf te gooien. Tim volgde zijn voorbeeld en schoot van afstand de 11-5 binnen. Zou het dan nu gaan lopen? Helaas werd deze kleine opleving van ODO in de kiem gesmoord door IJsselvogels, wat ook weer 2x op rij scoorden en er 13-5 van maakte. Sanne werd gewisseld voor Sanne om nog te proberen het tij te keren, maar het 2e doelpunt van Tamar werd direct beantwoord. Ook na het doelpunt van Babette werd er weer tegen gescoord. Het was dus een beetje dweilen met de kraan open, maar ODO bleef knokken voor wat het waard was. Reinder en Bianca zouden voor ODO nog een doelpunt maken, maar dat waren doekjes voor het bloeden. De uitslag was uiteindelijk 22-9.

ODO heeft vanavond een lesje in effectiviteit gekregen, wat betreft het afronden van kansen. Het zou prettig zijn als we in de wedstrijd het scoringspercentage van de training zouden kunnen halen.

Zaterdag begint de competitie weer en komt KOAG op bezoek. Tijd om er weer vol tegenaan te gaan en de punten te pakken. Ik hoop op een volle tribune en dat u allen als één man achter ons vlaggenschip gaat staan. De wedstrijd begint op 19:00 uur dus…