ODO 1- Refleks 1

Onze eerste wedstrijd voor de Haagse korfbaldagen speelden we tegen Refleks uit Rijswijk, wat op het veld overgangsklasse speelt en in de zaal 1e klasse. De voorbereiding was niet helemaal goed, want Anton kwam direkt door van zijn werk en had nog niet gegeten. Tamar had iets verkeerds gegeten en voelde zich niet lekker, maar ging het in ieder geval wel proberen. Michiel zou weer op de bank beginnen om er later in te komen, want zijn rug is nog niet helemaal de oude. Na het eerste fluitsignaal gingen we in de aanval. Voor de verandering stonden Tim, Mark, Sanne en Tamar in de eerste aanval. Het wilde niet direct lukken en na een paar keer heen en weer gespeeld te hebben was het uiteindelijk toch Refleks die de score opende. Niet veel later viel ook een 2e tegentreffer door de korf. Voor ODO was het Tim die in de volgende aanval de score voor ODO opende. Halverwege de 1e helft had Refleks een gaatje van 3 punten gemaakt en leek de wedstrijd naar zich toe te trekken. Wij toonde echter veerkracht en wisten het weer gelijk te trekken bij 6-6, door doelpunten van Thijs, Tim en 2 maal Tamar. In Rijswijk vindt men de Haagse korfbaldagen erg belangrijk, dus schakelde Refleks een tandje bij. Niet helemaal zonder resultaat, want zij wisten weer 2 keer te scoren. Net voor rust mocht Tim nog een keer aanleggen vanaf 2,5 meter, nadat Sanne in de rug gelopen was bij het nemen van een doorloop.

Na de rust wist Michiel, die gewisseld was voor de geblesseerd uitgevallen Mark, ons weer op gelijke hoogte te brengen. Refleks was nu even scherp en wist 3 maal op rij te scoren, waardoor we weer in de achtervolging moesten. Die achtervolging werd geopend door een score van Tamar met haar 3e treffer. Ook Bianca zorgde ervoor dat we weer dichterbij kwamen met een schot, wat weer aansluiting betekende. Refleks scoorde weer als eerste, maar Sanne had een antwoord door uit een kort kansje te scoren. Weer scoorde Refleks als eerste en nu was het Babette die weer voor de aansluiting zorgde en Anton bracht ons in de volgende aanval weer op gelijke hoogte bij 13-13. Helaas scoorde Refleks weer als eerste, maar wij gaven ons nog niet gewonnen en Michiel maakte uit een kort schot weer 14-14. Na de vakwissel wist Thijs ons voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong te brengen. Nu werd het toch wel spannend, want er was nog maar krap 5 minuten te gaan en nu scoorde Refleks weer de gelijkmaker en nam ook weer de leiding na een gemaakte vrije bal. Michiel is het scoren echter nog niet verleerd en schoot de gelijkmaker weer binnen. Dat zou nog spannend worden in de laatste 2 minuten. De bal werd onderschept in de Refleks aanval, dus gingen wij op zoek naar een doelpunt. Anton schoot van afstand ons 17e doelpunt binnen. Nog iets meer dan een minuut had Refleks de tijd voor de gelijkmaker. Michiel wist echter de bal weer snel te onderscheppen en zouden we de wedstrijd uit moeten kunnen spelen. Het werd in de laatste halve minuut nog spannend, want door een misverstandje raakte onze aanval de bal weer kwijt. Gelukkig liep mijn klok gelijk met de klok van de scheidsrechter, want hij floot precies op de 30 minuten af. Een prima overwinning voor ons vlaggenschip, waarin we bijna allemaal een aandeel in de score hebben gehad. Vrijdag is de 2e wedstrijd van dit toernooi en als die gewonnen wordt, wacht ons zaterdag nog een finale wedstrijd in de HKV hal.