Fortuna/MHIR E3 – ODO E2   1-2

Door Marije

Hoi toppertjes!

Jullie hebben afgelopen zaterdag wel weer bewezen dat jullie een geweldig team zijn om naar te kijken! Afgelopen zaterdag wisten jullie de spanning er goed in te houden. We vertrokken zaterdag iets eerder vanwege wegwerkzaamheden. We kwamen ruim op tijd aan en op het moment dat we binnen waren begon het te regenen. Dit heeft net zo lang geduurd, totdat de wedstrijd begon . Op het moment dat we begonnen kwam de zon door en het was meteen lekker weer om te korfballen. Van te voren had ik gezegd dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. De tegenstander had vorige week ruim gewonnen, dus we moesten vandaag goed ons best doen. We hadden afgesproken dat we alleen op onze eigen tegenstander zouden letten. Dit ging de hele wedstrijd goed. Af en toe zijn jullie nog wel iets te laat bij de tegenstander, omdat jullie teveel bezig zijn met de bal. We hadden deze wedstrijd een goede scheidsrechter en hij deelde zelfs strafworpen uit. Als de tegenstander een strafworp mag nemen, dan moeten we ervoor zorgen dat we naast onze eigen tegenstander staan, zodat we meteen weer kunnen verdedigen als de bal mis is. Dit ging deze wedstrijd niet helemaal goed, daardoor kon de tegenstander scoren. Op de training binnenkort, gaan we hier even mee oefenen. Het eerste vak wist niet te scoren, maar jullie hadden zeker genoeg kansen. Na 10 minuten gingen we wisselen en het tweede vak mocht gaan aanvallen. Jullie wisten de bal goed rond te spelen en voor elkaar in te snijden. Na een paar minuten stond de stand dan ook al snel op 1-1 door een doorloop van Pepijn. De verdediging wist heel goed de tegenstander te volgen, waardoor ze niet konden scoren. Wat ook zo goed was van de verdediging is dat jullie meteen gingen vrijlopen als de bal was onderschept. Zo was de bal vaak al na 3 keer overgooien in het andere vak. Heel goed! Doordat de bal elke keer snel naar de aanval kwam, konden we lang aanvallen. Jullie proberen vaak doorloopballen te nemen, dit ging ook heel goed. Fleur wist zo nog een keer te scoren en we stonden met de rust op een 2-1 voorsprong. Na een lekker bekertje limo en een kort praatje waar we de tweede helft nog op moesten letten gingen we weer het veld op. Heel de tweede helft hebben jullie super goed staan verdedigen. De ballen van de tegenstander gingen er niet in en vaak konden ze geen eens schieten, omdat jullie er tussen stonden! Klasse! De aanval had het nu ook iets moeilijker. We wisten niet meer te scoren, maar doordat de tegenstander ook niet scoorde hebben wij de wedstrijd uiteindelijk gewonnen. Super gedaan E2! Dinsdag gaan we weer lekker trainen. Tot dan!