ODO wint in Maassluis

Door Bestuur

Na een hektische slotfase sleepte ODO twee punten uit het Maassluise vuur. Vooraf was ODO misschien licht favoriet, na een tussenstand van 10-4 in het voordeel van Maassluis was dit zeker niet meer het geval. ODO speelde een matige eerste helft en kwam 8-4 achter. Na rust liep Maassluis zelfs tot 10-4 uit. Gelukkig voor ODO was het redelijk snel weer 10-8 en was de wedstrijd weer open.
Via 11-9, 11-11, 12-11 had ODO een paar minuten voor tijd haar eerste voorsprong met 13-12. Maassluis gaf echter niet op en maakte gelijk 13-13, anderhalve minuut voor tijd. ODO zat in de flow en ging vol door voor de overwinning en kreeg een strafworp die benut werd. De meeste ODO-ers vonden de strafworp terecht, de meeste Maassluisers niet, echter het is de scheidsrechter die beslist. ODO moest nog wel een gevaarlijke aanval van Maassluis doorstaan, wat lukte.
ODO was vandaag duidelijk de gelukkigste, maar ook de meest ervaren ploeg. Het wist namelijk de laatste vijf doelpunten in de paalzone te scoren, mooi voor ODO, maar gezien de windkracht 8 over het veld niet echt te begrijpen vanuit perspectief van Maassluis.
Helaas waren de druiven na de wedstijd erg zuur voor Maassluis. Op zich begrijpelijk, want ODO kreeg met twee punten veel en Maassluis met nul punten weinig. Echter de wijze waarop richting de scheidsrechter werd gereageerd was erg onprofessioneel en verdiend de aandacht van de normaal zeer sportieve buurvereniging uit Maassluis.