ODO 1 verliest, ODO 2 verliest topper van Rohda

Door Thijs

ODO 1 verloor in een prima partij van kampioen Kinderdijk. ODO begon goed en pakte een 2-0 voorsprong. De hele eerste helft bleef ODO op voorsprong, maar Kinderdijk kon op slag van rust toch langszij komen: 9-9. In de tweede helft was het ODO dat achter de feiten aan liep en Kinderdijk dat steeds een voorsprong had. Beide ploegen bleven de korf makkelijk vinden en de wedstrijd bleef dan ook tot het einde spannend. Het was uiteindelijk Kinderdijk die de wedstrijd met 20-21 winnen afsloot.
ODO 2 speelde tegen medekoploper Rohda 4 een cruciale wedstrijd in de strijd om het kampioenschap. ODO startte goed en pakte meteen een 2-0 voorsprong. ODO verzuimde om het gat groter te maken en dat leidde tot een 8-7 ruststand. De tweede helft was meer spannend dan goed en beide ploegen kregen steeds meer moeite met het spelen van goede aanvallen. ODO scoorde steeds als eerste tot 10-11 toen Rohda voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam. ODO kwam nog terug tot 11-11, maar Rohda scoorde een paar minuten voor tijd de 11-12. ODO kreeg nog kansen op de gelijkmaker, maar Rohda pakte de winst. Met nog slechts één wedstrijd te gaan, is het kampioenschap waarschijnlijk voor Rohda.