Aanstaande Maandag: Algemene Ledenvergadering

Door Bestuur

Door Erik Passchier
Volgende week maandag is het hoogtepunt van bestuurlijk ODO, de jaarlijkse ledenvergadering. Althans, dat zou het hoogtepunt moeten zijn, in de praktijk blijkt het bij ODO nog wel eens een evenement dat niet de aandacht krijgt dat bij een hoogtepunt hoort. Op een of andere manier leeft de ledenvergadering bij de ODO-leden niet zo sterk. Dat kunnen wij als bestuur natuurlijk positief uitleggen, iedereen vindt het beleid prima en alles gaat kennelijk goed, maar ik vrees dat dit toch een iets te simpele conclusie is.

De ledenvergadering is het moment in het jaar om een aantal zaken in een breder gremium te bespreken dan alleen in een commissie, in het bestuur of aan de bar. Natuurlijk is de ledenvergadering er ook om besluiten te nemen, maar kijken we naar de laatste jaren dan is de discussie met en de verantwoording van bestuur en commissies belangrijker dan de besluiten. Ik vind ook dat het voor de leden van ODO die niet in het kader zitten een mooi moment is om iets meer te horen van het reilen en zeilen van de vereniging. Vergeet niet dat bij ODO een grote geldstroom rondgaat en dat we toch met zijn allen keuzes moeten maken over geldstromen op basis van onze doelstellingen. Daar zit toch meer achter dan de spreadsheet van de penningmeester.

Ik schrijf ieder jaar woorden van deze strekking, nu voor de negende keer, want ik ben tien jaar geleden voorzitter geworden. En toch ga ik ook dit jaar weer een oproep doen aan alle senioren- en juniorenleden om op maandag 27-10 in de kantine aanwezig te zijn voor de ledenvergadering. De aspiranten en pupillen zijn natuurlijk ook welkom, maar belangrijker de ouders van de pupillen en aspiranten zijn van harte welkom om hun kroost te vertegenwoordigen.

Met name voor onze eigen junioren en senioren: mocht je verhinderd zijn, al kan ik me dat nauwelijks voorstellen, meldt je dan even af middels een emailtje aan de secretaris,dat kan snel via de site van ODO. Ik hoop op een volle kantine, vorig jaar bleef de teller onder de 30 mensen hangen, een dieptepunt. Ik ga dit jaar uit van minimaal 40 mensen, ik heb geen behoefte aan een ledenvergaderingcrisis.

Door Jan Bol
Maandag 27 oktober wordt de jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden. Alle ODO-leden zijn hierbij welkom. Op deze vergadering kijken we terug op het afgelopen verenigingsjaar en bespreken we de plannen voor het komende jaar. Dit is dé gelegenheid om met elkaar te praten over wat er goed gaat en wat er beter kan bij ODO.

De agenda en andere stukken voor deze vergadering ontvangt u met de volgende Praatpaal. Leden die de stukken via email willen ontvangen kunnen dit doorgeven aan de secretaris. Afmelden voor de vergadering kan ook op dit adres.