ODO verliest in goede wedstrijd

Door Bestuur

ODO 1 speelde tegen de gedoodverfde kandidaat voor het kampioenschap Kinderdijk een goede wedstrijd en verloor uiteindelijk met 15-11.
Kinderdijk startte sterk en ODO bleef in de wedstrijd door met scherp te schieten. Na een kwartiertje stond het 3-3. Gezien het spelbeeld was het onvermijdelijk dat Kinderdijk zou weglopen en zo geschiedde, Kinderdijk ging naar 8-4. Toen draaide de wedstrijd en werd het evenwichtiger, ODO kwam terug tot 8-5 en om voor ODO nog steeds onduidelijke reden keurde de man in het zwart de 8-6 van ODO af. De scheidsrechter floot overigens een prima wedstrijd. Natuurlijk viel meteen de 9-5 en daarna werd het 10-6. Met nog een paar minuten te gaan was ODO de bovenliggende partij en had pech dat het niet dichterbij kwam. In de allerlaaste seconde (volgens ODO 1 seconde na tijd, volgens Kinderdijk 1 seconde vor tijd) waaide de 11-6 erin voor Kinderdijk.
Na rust ging ODO gelukkig door met het goede spel en werd het al gauw 11-8. Via 12-8 en 13-9 kwam ODO helemaal terug tot 13-11, 5 minuten voor tijd. ODO had een paar kansen om op 1 punt te komen, echter 2 minuten voor tijd besliste Kinderdijk de wedstrijd door 14-11 te maken. Voor de statistieken werd het nog 15-11.
Al met al een mooie wedstrijd met ondanks de weersomstandigheden prima korfbal van beide kanten. Gezien de status van Kinderdijk dit seizoen voor ODO ondanks de nederlaag dus een bevestiging van het goede spel van de laatste weken.