ODO pakt weer twee Zeeuwse punten in uitwedstrijd!

Door Frans

Afgelopen zaterdag stond ODO’s tweede uitwedstrijd op het programma. Na twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk Tjoba en IJsselvogels, waarin slechts alleen een punt werd gepakt tegen de laatste, mochten we opnieuw naar Zeeland afreizen. Ditmaal was Middelburg het eindpunt van de reis, thuisbasis van K.V. Swift. Voor deze gelegenheid hadden we maar eens een busje gehuurd, zodat de spelers zich konden concentreren op de wedstrijd in plaats van een vermoeiende autorit. Evenals drie weken geleden naar Zierikzee, was de rit naar Zeeland een zonnige. Na ruim anderhalf uur krakende radiozenders en toch wel veel rust in bus (ja ja en ook Tamar zat in de bus!), kwamen we aan bij het zonovergoten veld van Swift. Iedereen was zich zeer bewust van het belang van deze wedstrijd. Winnen zou betekenen, een plaats net onder de top en verlies een plaats in de onderste regionen. Aangezien Swift ook op drie punten stond voor deze wedstrijd, was het uitgangspunt vergelijkbaar. Na een goede warming-up, een peptalk van Paul en de gebruikelijke verzorging van Irma begonnen we om 4 uur geconcentreerd aan de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak met Karin, Jakomijn, Jannes en Willem kon lange aanvallen spelen, maar de ballen vielen er nog niet in. In de verdediging hadden we de zaken goed op orde en Swift leed veel balverlies door geconcentreerd de ballijnen te verdedigen. Het was dan ook niet vreemd, dat ODO als eerste de score opende via een vrije bal van Willem. Niet veel later was het Swift dat ook uit een vrije bal de gelijkmaker scoorde. Het tweede aanvalsvak met Tamar (weer helemaal fit), Sanne, Michiel en Tim, had niet veel tijd nodig om te scoren. Een kleine kans onder de korf was voldoende voor Tamar voor de 1 – 2. Vrij snel daarna scoorde Tim van afstand de 1 – 3. Een wegtrekballetje achter de korf van een Swift-dame zorgde weer voor de aansluiting 2 – 3. Vanaf dat moment liep ODO langzaam weg van Swift (voor de kenners onder ons, het leek een Zoetemelk demarrage). Eerst schoot Jannes de 2 – 4 raak en niet veel later was het Michiel, die de 2 – 5 van afstand liet aantekenen. Swift verkleinde nog toch 3 – 5 (opnieuw een Swift-dame die scoorde) maar daarna liep via twee doelpunten van Willem (korte kansen rond de paal en een schot van Michiel uit naar een comfortabele voorsprong van 3 – 8. In plaats van deze voorsprong te koesteren en desnoods nog verder uit bouwen, werd wat gerommel in de verdediging in de laatste seconde voor de rust afgestraft. Opnieuw een dame van Swift scoorde van afstand. Rust dus 4 – 8.

Na de rust was het zaak om als eerste weer te scoren en zodoende Swift niet het gevoel te geven dat er die middag nog wat te halen viel. In de eerste aanval na de rust, was het Karin die van dichtbij scoorde. 4 – 9. Swift verkleinde weer tot 5 – 9 via een afstandschot. Toen Willem een stip tegen kreeg, ging het tot dat moment stille Zeeuwse publiek, weer even achter de ploeg staan. Gelukkig voor ODO werd de stip gemist en kregen we weer wat lucht in de verdediging. Uiteindelijk werd het flink wat later toch 6 – 9. Een prachtige actie werd mooi afgemaakt door een heer van Swift. Hoewel we al behoorlijk ver in de tweede helft zaten, kreeg men toch nog weer hoop in Middelburg op een beter resultaat. Met een schot van grote afstand boorde Tim de Zeeuwse hoop gelijk de grond weer in, 6 – 10. Jakomijn deed ook een duit in het zakje door koel haar kans af te maken, 6 – 11. Een schot van Tim’s heer zorgde voor de 7 – 11. Tim scoorde opnieuw van afstand de 7 – 12. Via 8 – 12 en 9 –12 zorgde Jannes van afstand voor het slotakkoord: 9 – 13! Opnieuw twee punten meegenomen van Zeeuwse bodem en dik verdiend! Met 5 punten uit 4 wedstrijden staan we op een derde plaats. Even werd er gerefereerd aan vorig jaar, toen we na 9 wedstrijden pas op 5 punten stonden. Volgende week opnieuw een uitwedstrijd en wel tegen de ongeslagen koploper Kinderdijk. Wanneer we net zo geconcentreerd blijven spelen als tegen Swift, kan het misschien wel een leuke wedstrijd worden. Niets moet, alles mag! Na een drankje en een hapje stapten we de bus weer in. Zonder krakende radio en met veel lawaai en bier werd het een heerlijke thuisreis, waarbij we nog lang genoten van de prachtige luchten en de twee punten natuurlijk!