ODO 1 veliest ook van Maassluis

Door Thijs

Voor zowel ODO 1 als ODO 2 stond gisteren een belangrijke wedstrijd op het programma. Bij het eerste ging het om degradatie, bij het tweede om een mogelijk kampioenschap.
ODO 1 speelde uit tegen Maassluis. Voor de wedstrijd stond ODO 6e op de ranglijst en Maassluis 8e. Het werd een echt degradatieduel: Weinig doelpunten, weinig mooi korfbal, maar wel veel strijd en fanatieke supporters op de tribune. In de eerste helft kwam het duel nog niet echt los. Maassluis scoorde vier maal en ODO kon daar slechts één doelpunt tegenover zetten. Na rust werd er om en om gescoord. ODO deed er alles aan om het gat te dichten, maar Maassluis had steeds een passend antwoord. Uiteindelijk floot de scheidsrechter bij 11-7 af. Met nog drie wedstrijden te spelen staan er nu drie ploegen (ODO, Maassluis en Kinderdijk) op 5 punten. Slechts één van deze ploegen zal degradatie kunnen ontlopen.
ODO 2 speelde tegen Pernix 3, de nummer twee van de poule. Thuis werd er gelijkgespeeld tegen deze ploeg en hun tactiek was dus bekend: achterverdedigen om ODO zo niet in zijn spel te laten komen. In het begin van de eerste helft had deze tactiek succes. ODO verspeelde veel ballen en keek al snel tegen een 5-2 achterstand aan. In het vervolg van de wedstrijd was ODO steeds beter in staat om goede aanvallen op te zetten en de goede schoten te pakken. Toch was het na een 6-6 ruststand weer Pernix dat de leiding pakte. ODO liet zich echter niet van de wijs brengen en scoorde steeds goed mee. Bij een 11-11 stand en nog zo&#39n vijf minuten te spelen kon ODO de wedstrijd kantelen. Twee doelpunten op rij zorgden voor de eerste voorsprong in de wedstrijd. Pernix kon nog een maal tegen scoren, maar ODO wist de wedstrijd goed uit te spelen. Door deze overwinning staat ODO nu 4 punten los en lijkt het kampioenschap binnen handbereik.