Veldcompetitie weer van start

Door Thijs

Afgelopen zaterdag begon het tweede deel van de veldcompetitie.
ODO 1 won thuis van De Vinken. ODO had de hele wedstrijd de touwtjes stevig in handen, maar wist het krachtsverschil niet in doelpunten uit te drukken. De Vinken wist met name de eerste helft niet onder de druk van ODO uit te komen en scoorde voor rust alleen via strafworpen (ruststand: 7-3). Na rust was het spelbeeld onveranderd: ODO was op alle fronten de betere ploeg, maar had moeite met scoren. Na 70 minuten spelen, werd de eindstand bepaald op 13-8.
ODO 2 speelde thuis tegen ONDO 2. In een wedstrijd waarin beide ploegen veel last hadden van de harde wind, waren de doelpunten schaars. Met rust had ONDO een kleine voorsprong en wist deze direct na rust te vergroten. ODO kwam nog iets terug, maar de winst zat er niet meer in. ONDO pakte met 8-10 de twee punten.
ODO 3 deed goede zaken door met 4-7 te winnen van ONDO 3. Door deze overwinning heeft ODO afstand genomen van de onderste plekken in de poule.
ODO 4 wist in Delft niet te winnen van Excelsior 4. In de zaal werd er nog gewonnen van deze tegenstander, maar nu was het Excelsior dat de punten in eigen huis hield. Uitslag 13-9.
ODO A1 pakte tegen ONDO A2 de volle winst. In de eerste helft hadden beide ploegen veel moeite om de korf te vinden en met rust stond het dan ook pas 2-2. In de tweede helft kwam ODO beter in haar spel in pakte een ruime voorsprong. ONDO wist het gat nog te verkleinen tot 10-9, maar het slotakkoord was voor ODO: 11-9.