ODO kan met een goed gevoel de zaal in

Door Thijs

De eerste helft van het veldseizoen zit erop. Op de laatste competitiedag stonden er nog maar een paar wedstrijden op het programma.
ODO 1 speelde haar eerste returnwedstrijd uit tegen KOAG. Thuis werd er gewonnen na een zware wedstrijd en ook nu had ODO het lastig. KOAG startte sterk door een 3-0 voorsprong te pakken en wist deze vast te houden tot de rust (8-5). De rust deed ODO duidelijk goed, want in de tweede helft werd er met meer vechtlust en vertrouwen gespeeld. De achterstand werd goedgemaakt het team begon te geloven in een goede afloop van de wedstrijd. KOAG scoorde nog wel de 9-9, maar daarna wist ODO uit te lopen naar een 9-12 voorsprong. ODO speelde de laatste minuten van de wedstrijd geconcentreerd uit. KOAG scoorde voor de statistieken nog eenmaal, waardoor de einduitslag 10-12 werd.
ODO 1 kan terugkijken op een prima start van de veldcompetitie. Alleen de eerste wedstrijd tegen IJsselvogels en de wedstrijd tegen koploper OVVO gingen verloren. Daardoor staat ODO nu op een mooie tweede plaats op vier punten achterstand van OVVO. Met de kanttekening dat ODO nog een inhaalwedstrijd tegen Avanti tegoed heeft. ODO 1 gaat dus met veel vertrouwen de zaal in, waar het in de tweede klasse mee moet gaan strijden om de bovenste plekken.
ODO 2 speelde uit tegen KVS 5 de eerste returnwedstrijd. De eerste keer won ODO eenvoudig met 7-2 van deze ploeg. Dit maal stond er echter een volledig ander team op het veld en had ODO het veel lastiger. De hele wedstrijd ging het gelijk op en bij 9-9 in de laatste minuut leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien. KVS had echter andere plannen en schoot in de laatste seconde van de wedstrijd de 10-9 erin.
ODO 2 eindigt de eerste helft van het veldseizoen op een gedeelde tweede plaats. De achterstand op koploper Fiks 3 bedraagt inmiddels vier punten, dus na de zaal zal er nog hard gestreden moeten worden om deze achterstand goed te maken.
ODO 4 speelde uit tegen Tempo 4 en won met 7-9. Het vierde staat nu derde op 2 punten achterstand van koploper Futura 3.
ODO 4 heeft laten zien goed mee te kunnen in de reserve vierde klasse en kan na de zaal proberen om mee te strijden voor het kampioenschap.
ODO 5 speelde thuis tegen het vijfde team van Dijkvogels. In Maasdijk eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, nu waren de punten nodig om de koppositie te behouden. De eerste aanval kwam makkelijk tot scoren, maar liet ze in de verdediging ook makkelijk door. De eerste verdediging kwam tot de 68e minuut niet tot scoren, maar hield de korf in de verdediging de gehele wedstrijd vakkundig dicht. Dit resulteerde in een strak geregisseerd doelpuntenverloop van 2-0, 2-2, 4-2, 4-4, 6-4, 6-6, 8-6, 8-7, en uiteindelijk het eerste doelpunt van het eerste verdedigingsvak (9-7) om de overwinning te bevestigen. Dit was ook meteen de uitslag.
ODO 5 heeft in de eerste helft van het veldseizoen nog geen wedstrijd verloren. In twee gelijkspelletjes gingen twee punten verloren. ODO staat nu samen met Weidevogels bovenaan de poule. Na de zaal kan het vijfde gaan proberen de ongeslagen status te behouden en zich bemoeiden met de strijd om het kampioenschap.
ODO A1 had een makkelijke middag tegen Dubbel Zes A1. De uitslag van 17-3 zegt eigenlijk al genoeg. ODO was op alle fronten beter dan de nummer laatst in de poule en wist dit ook in doelpunten uit te drukken.
ODO A1 staat nu samen met Dijkvogels A1 bovenaan in de poule. Na de zaalperiode kan er met Dijkvogels gestreden worden om de eerste plek.