ODO wint Rotary sportdag voor BVB (met fotoalbum)

Door Thijs

Door Kees vd Vaart
De Rotary Club Maasland / Maassluis organiseert jaarlijks een sportdag. De 8 deelnemende ploegen worden gesponsord en de opbrengst gaat naar een goed doel. Zaterdag was deze opbrengst ruim 31.000 euro.

ODO doet al jaren lang mee met deze sportdag namens BVB. Zo ook afgelopen zaterdag.
De voorgaande twee jaren was ODO eerste geworden, dus de verwachtingen waren weer hoog gespannen. Onzekere factor was het soort sporten en spellen dat moest worden gedaan. Na jarenlang een vrijwel standaard programma van volleybal, badminton, bouncer ball en allerlei vaardigheidsspellen met pedalo’s, ballen, wandelende A, enzovoort was de HALO sportopleiding nu ingeschakeld voor de organisatie.

Het werd inderdaad een heel andere sportdag met veel nieuwe onderdelen. Het begon al met de opkomst van de ploegen die een thema moesten uitbeelden. Voor ODO was dat niet zo moeilijk kiezen want afgelopen zaterdag was ook het 90 jarig bestaan van BVB. Met behulp van wat materiaal van BVB konden we prima inhaken op “ BVB aan de basis van de groei” en de ploeg van klein naar groot laten opkomen waarbij “groot “ ook echt GROOT was met spelers van ruim 2,5 meter.

Blijkbaar waren de tegenstanders daardoor toch wel geïmponeerd want na een valse start bij de verkleedrace bleken we onverslaanbaar in blindenvolleybal (volleybal waarbij het net tot aan de grond toe ondoorzichtig is gemaakt), deden we het redelijk goed bij een hindernisrace met tennisballen en revancheerden ons later glansrijk in de tweede ronde van de verkleedrace.

Het middagprogramma lukte ook uitstekend. Bij levend tafelvoetbal, waarbij iedereen vast staat net als bij tafelvoetbal, bleek een combinatie van nadenken en hard trappen (tegen een zachte bal) goed voor de volle winst en bij de klautertoren, die toch wel aardig hoog was als je de top bereikte, werd duidelijk dat de mens in het algemeen en ODO’ers in het bijzonder van de apen afstammen.

Bleef nog over het onderdeel bungee-run waarbij je zo ver mogelijk moet zien te komen terwijl je vast bent gebonden aan een elastiek en dan niet zo’n post-elastiekje maar een serieus monster dat je zo hard terug deed schieten aan het eind van de run dat sommigen als een plakplaatje tegen de achterwand zaten. Je raad het al, hier waren wij niet goed in, we houden het maar op gebrek aan domme kracht.
Als laatste nog een echte kroegsport en ook bij het darten scoorden we meer dan gemiddeld met dank aan ons winterse verblijf in de sporthal en de dartborden die daar hangen.

Aan het einde van de dag kon onze eigen burgemeester Rodenburg daardoor met enige trots de eerste prijs en de wisselbeker uitreiken aan de ploeg van het jubilerende BVB waarna wij met de gebruikelijke bloemen en tassen vol met “ hebbedingetjes” van allerlei bedrijven van Rotary leden weer naar Maasland vertrokken.

Behalve spierpijn op plekken waarvan ik mij niet bewust was dat daar ook spieren zitten kijk ik terug op een geslaagde sportdag. Het kost altijd weer wat moeite om een ploeg van 10 mensen te vinden die de gehele zaterdag beschikbaar is, maar de goede verzorging, de prima sfeer en de sportieve uitdaging compenseren dat elk jaar weer ruimschoots.
Alle deelnemers bedankt, ook namens Mart van Buuren, en hopelijk hebben jullie er het komende jaar weer zin in.

Kees van der Vaart


Het team: achter vlnr: Kees van der Vaart, Peter Schenk, Sander Kester, Martijn de Jongh, Eric van Os. Voor vlnr: Linda van Barneveldt, Marlize van der End, Janny Ramakers, Wilco Goedendorp, Simon Hanemaaijer. Niet op de foto: Lianne van Popering en Marc Goudzwaard.

Bekijk ook het fotoalbum