ODO wint van Vitesse

Door Thijs

Zaterdag was het heerlijk genieten bij ODO. Voor veel teams stond er niks meer op het spel en kon er lekker ontspannen worden gespeeld. Het zonnetje deed goed zijn best en zo was het goed toeven op het ODO-veld.

ODO 1 trad aan tegen Vitesse. Vitesse stond op een degradatieplek en had de punten hard nodig. ODO had zich vooraf goed ingesteld op het vertragende spel van Vitesse. Hoewel het spel de eerste helft nog wat moeizaam ging stond er met rust wel een 5-2 voorsprong op het scorebord. De tweede helft ging ODO goed verder en wist met lange aanvallen de verdediging van Vitesse continu onder druk te houden. Hoewel de voorsprong niet vergroot kon worden, wist Vitesse nooit echt dichtbij te komen. ODO won vrij eenvoudig met 13-10.
Door de winst van VEO, is degradatie voor Vitesse (evenals voor het al eerder gedegradeerde Snel) een feit.
ODO 2 speelde een moeizame wedstrijd tegen ONDO 2. ONDO wist in de eerste helft een voorsprong op te bouwen van drie doelpunten. In de tweede helft kon ODO wel dichterbij komen, maar wist op bepalende momenten niet te scoren. ODO verloor uiteindelijk met 11-13.
ODO 3 was al veilig en speelde tegen TOP 4 dat nog kampioen kan worden. TOP speelde duidelijk scherper dan ODO en dit leidde al vroeg tot een ruime voorsprong. Met name de tweede helft speelde ODO een verloren wedstrijd. TOP won afgetekend met 9-18.
ODO 4 heeft nog een heel klein kansje op het kampioenschap, maar is daarvoor wel afhankelijk van koploper Valto. Tegen Excelsior 5 deed het vierde wat het moest doen: winnen. Het verschil was niet groot, maar met 8-10 waren de punten binnen voor ODO.
ODO 5 speelde uit tegen Meervogels. Na wat langzame start was het vijfde in de tweede helft duidelijk de betere ploeg. Eindstand 5-13 voor ODO.
ODO A1 had een makkelijke middag tegen GKV. GKV had eigenlijk nauwelijks kansen en ODO deed erg zijn best om kansen te missen. Gelukkig was het aantal kansen zo groot, dat er eenvoudig werd gewonnen met 13-7.
ODO A2 speelde tegen GKV A2. GKV was de directe concurrent voor de koppositie in de poule en bij winst was ODO zeker van het kampioenschap. Het begin was nog wat stroef, maar toen de zenuwen eenmaal onder controle waren, liet ODO duidelijk zien dat het de betere ploeg was. Met 3-11 was de winst én het kampioenschap voor ODO A2. Gefeliciteerd!