2-vakscursus

Door Marc

Beste trainers,

Het is mogelijk om je in te schrijven voor de 2-vakscursus. Verdere informatie hierover staat hieronder.

De 2-vakscursus gaat plaatsvinden in het najaar, hieronder staat kort alle informatie over de cursus.

Over de 2-vakscursus staat het volgende op de site van de bond: De 2-vakscursus is bestemd voor deelnemers, die tweevaks korfballers trainen en coachen. In 6 avonden wordt de deelnemers aan deze cursus kennis bijgebracht over:

• de doelgroep en de leiding
• praktijk tweevakskorfbal
• doeltreffen, het scoren en natuurlijk het voorkomen ervan
• opbouw om tot scoren te komen
• in balbezit blijven of in balbezit willen komen

De lesavonden beslaan 3 uur en worden georganiseerd in 3 groepen van bijvoorbeeld twee maandagavonden, met steeds 2 of 3 weken tussenruimte. In deze 2 of 3 weken hebben de deelnemers de mogelijkheid om het geleerde in de praktijk te brengen en bij een volgende sessie van twee avonden de tekortkomingen of anderszins naar voren komende opmerkingen te laten behandelen.

Opleidingseis: certificaat Basis Opleiding Korfbaltrainer.

Het is de bedoeling dat de cursus meteen in het nieuwe seizoen (2006/2007) gaat beginnen. Dus in de eerste of in de tweede week van september en zal dan duren tot eind oktober/halverwege november.

De cursus wordt mogelijk samen met Dijkvogels georganiseerd. Dat zou kunnen betekenen dat maximaal 3 avonden bij Dijkvogels zullen plaatsvinden.

Deze cursus is bedoeld voor allle trainers die de BOK-cursus hebben gevolgd. Wil je met de 2-vakscursus meedoen stuur dan een mail naar mij. Geef in deze mail aan of de maandagavond of de woensdagavond de voorkeur heeft als cursusavond. Als je nu aangeeft dat je deel wilt nemen ga ik ervan uit dat je dat ook daadwerkelijk doet.

Met vriendelijke groet,

Marc Goudzwaard
e-mail
06 24 87 41 64