Ready wint finale HC Cup van ODO

Door Thijs

ODO 1 stond gisteren in de finale van de jaarlijkse AD/Haagsche Courant korfbaldagen. ODO verloor met 10-7, maar mag terugkijken op een geslaagd toernooi:

Vorige week maandag speelde ODO haar eerste poulewedstrijd tegen VEO. In de competitie speelde ODO al een keer gelijk tegen VEO. Maandag was ODO duidelijk de sterkste ploeg en won eenvoudig met 19-11.
Donderdag volgde de tweede poulewedstrijd tegen Avanti. ODO mocht verliezen met 5 doelpunten verschil om toch (op doelsaldo) door te gaan naar de halve finale. Met rust keek ODO tegen een achterstand van 4 doelpunten aan. In de tweede helft kon de achterstand worden verkleind en ODO verloor met 8-9, waardoor een plek in de halve finale veilig was gesteld.
De halve finale was vrijdagavond tegen overgangsklasser HKV/OE. Bij rust keek ODO nog tegen een 6-4 achterstand aan, maar in de tweede helft had ODO het beste van het spel. In de slotfase werd dit ook uitgedrukt in de score: 7-10 winst.
Vervolgens was zaterdag de finale tegen Ready, wederom een ploeg uit de overgangsklasse. ODO had het zwaar en keer met rust tegen een achterstand aan van drie doelpunten. Ook in de tweede helft had Ready het beste van het spel, maar ODO bleef goed stand houden. Ready won verdiend met 10-7.

Al met al kan ODO terugkijken op een geslaagd toernooi. ODO mag nu laten zien dat dit niveau ook in de competitie kan worden vastgehouden.