Berichten van de KNKV

Door André

Deze week
– Nieuwe korfbalvereniging in Friesland opgericht
– Afscheid André Simons
– KNKV Verenigingsmonitor 2005
– Heerlijke veldfinale
(Bron: KNKV)

Nieuwe korfbalvereniging in Friesland opgericht

In het komende seizoen zal er een nieuwe korfbalvereniging in Friesland zijn. Mid Fryslân is de naam van de nieuwe club. De standaardteams van Stanfries en Marfugels zullen opgaan in Mid Fryslân. Verder zullen er een B en een C team gaan spelen. De bestuurlijke leiding van de club is in handen van Albert Hoeksma terwijl de technische leiding in handen zal zijn van Jan Henk Hoeksma en Hille Bergsma. Het eerste team van de nieuwe vereniging zal in de zaal in de hoofdklasse acteren, terwijl tijdens de veldcompetitie de 1e klasse de arena zal zijn.

Afscheid André Simons

Op zaterdag 11 juni zal PKC/Café Bar afscheid nemen van André Simons. De speler moest noodgedwongen de laatste duels van zijn team missen door een schorsing, maar zag zijn ploeggenoten wel de landstitel binnenslepen in de finale tegen Dalto/Human Network. Het afscheidsduel voor André zal beginnen om 15.00 uur. De tegenstander is het Nederlands team en plaats van handeling de PKC-hal in Papendrecht.

KNKV Verenigingsmonitor 2005

Het KNKV heeft een verenigingsmonitor door het Mulier Instituut laten ontwikkelen met als doel om in kaart te brengen wat de ambitie is van uw korfbalvereniging en welke servicebehoefte daarbij hoort. Met de uitkomst van deze monitor krijgt het KNKV beter inzicht welke beleidskeuzes er de komende jaren moeten worden gemaakt. Op dit moment hebben ruim 50 verenigingen de monitor ingevuld, waarvan OA/Olympia Reizen als 25e en BEP als 50e met het invullen een Mikasabal hebben verdiend. Voor een goede meting is het noodzakelijk dat zoveel mogelijk verenigingen de monitor gaan invullen. Via de website van het Mullier Instituut kan uw vereniging nog tot 17 juni de vragenlijst invullen (zie ook e-mailbrief 17 mei) en voor elke 25e vereniging geldt dat het KNKV een Mikasabal ter beschikking stelt.

Heerlijke veldfinale

Vrijuit en op tempo spelend maakten Dalto/Human Network en PKC/Café Bar er een leuke spannende veldfinale van met een hoogschotpercentage. Beide ploegen namen hun voorsprong en bij rust, 11-8, was het lastig voorspellen wie er gaat winnen. PKC leek iets beter, conform de kleine voorsprong. De tweede helft deed Dalto er alles aan om te winnen, gelijk maken lukte af en toe maar verder werd elke aansluitingstreffer meteen door PKC gecounterd. Het is dan logisch dat PKC een kleine overwinning behaalt: 20-19.