Berichten van de KNKV

Door André

Deze week
– Convenant in Rotterdam
– Commissie van Beroep verzwaart straf Simons
– Officiële opening kinderopvang Villa Kakelbont bij Asko
– Inhaalwedstrijden einde veldcompetitie gepland
– Nieuwe indelingssystematiek voor standaardploegen in de 3e en 4e klasse
(Bron: KNKV)

Convenant in Rotterdam

24 mei tekenen het KNKV, de Stichting Topsport Rotterdam en de 14 Rotterdamse korfbalverenigingen een convenant, waarin wordt geregeld dat deze 14 clubs komend seizoen worden ondersteund door een professionele verenigingsmanager. Deze persoon wordt voor 20 uur per week aangesteld ingaande 1 augustus aanstaande.

Commissie van Beroep verzwaart straf Simons

De Commissie van Beroep heeft uitspraak gedaan in het beroep dat André Simons tegen de door de Tuchtcommissie opgelegde schorsing van vier wedstrijden. Hij had deze straf gekregen omdat hij zich in de op 23 april gestaakte wedstrijd Fortuna/Tempus – PKC/Café Bar aan scheidsrechter Peter van der Terp had vergrepen. De Commissie van Beroep vernietigt de uitspraak van de Tuchtcommissie en legt Simons een schorsing op van zes wedstrijden waarvan twee voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar. De straf gaat aanstaande zaterdag 21 mei in. Tegen deze beslissing van de Commissie van Beroep is geen beroep meer mogelijk. Het betekent dat Simons dit seizoen niet meer in actie komt, niet in de kruisfinale en mocht PKC zover komen, ook niet in de veldfinale. Voor het uitspelen van de laatste tien minuten van de gestaakte wedstrijd was hij afgelopen donderdag wel speelgerechtigd, daarvoor was namelijk iedereen speelgerechtigd die het ook in de oorspronkelijke wedstrijd was.

Officiële opening kinderopvang Villa Kakelbont bij Asko

NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra zal op maandagmiddag 13 juni de opening van Villa Kakelbont, locatie Asko, aan de Martin Luther Kingweg 6 te Assen verrichten. De samenwerking tussen Asko en Villa Kakelbont is voor het Noorden uniek. In Villa Kakelbont wordt buiten- en tussenschoolse opvang verzorgd waarbij de kinderen sportieve activiteiten krijgen aangeboden.

Inhaalwedstrijden einde veldcompetitie gepland

Diverse wedstrijden die om diverse redenen eerder niet gespeeld werden, plus een enkele beslissingswedstrijd, zijn inmiddels gepland in de komende weken. Woensdag ontvangen alle betrokken verenigingen een overzicht van de ingelaste wedstrijden. Het programma voor de laatste week

Nieuwe indelingssystematiek voor standaardploegen in de 3e en 4e klasse

In de afgelopen jaren is gebleken dat het steeds moeilijker wordt om de lagere standaardklassen 3 en 4 op een dusdanige wijze in te delen dat zowel de zaterdag/zondag-verhouding aan de reglementaire voorwaarden voldoet, de poulegrootte overeenkomt met de uitgangspunten van het wedstrijdkorfbal en bovendien de reisafstand binnen redelijke grenzen blijft. De landelijke facilitaire commissie competitie (LFCC) heeft onderzocht welke mogelijkheden er zijn om dit probleem op te lossen en is tot de conclusie gekomen dat er slechts één structurele oplossing mogelijk is: ook de derde en vierde klasse voor standaardploegen wordt districtsoverschrijdend ingedeeld. De LFCC is voornemens om dit met ingang van het seizoen 2006/2007 in te voeren, uiteraard niet voordat de verenigingen over dit voorgenomen besluit op de hoogte zijn gesteld en hebben kunnen reageren. Consequentie van zo’n besluit is dat de ‘gemengde’ afdelingen in de vierde klassen, dit zijn afdelingen waarin zowel standaard- als reserveploegen uitkomen, niet meer kunnen voorkomen. Verenigingen die te kennen geven dat ze met hun standaardploeg niet in de standaard vierde klasse willen uitkomen, zullen dan in de breedtekorfbalcompetitie worden ingedeeld. Voorbeeld van de indeling