Berichten van de KNKV

Door André

Deze week
– KNKV en Rotterdam Topsport verlengen samenwerking
– TIME for Korfbal Challenge
– KNKV ook in 2004 in de plus
(Bron: KNKV)

KNKV en Rotterdam Topsport verlengen samenwerking

Op de finaledag van de TIME for Korfbal Challenge hebben het KNKV en Rotterdam Topsport hun samenwerking verlengd tot en met 2007. Het eerdere contract liep van 1999 tot 2003. De samenwerking betreft de zaalfinale in Ahoy’ en de Challenge in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen, beide vanzelfsprekend in Rotterdam. Verder wordt gedacht aan een nieuw topsportevenement in Rotterdam, bijvoorbeeld een invitatietoernooi voor de vier sterkste korfballanden ter wereld in een jaar zonder Wereldkampioenschap of World Games.

TIME for Korfbal Challenge

De nieuwe opzet van de Challenge werkt. Elke wedstrijd komt er op aan. Op de twee eerste avonden ligt de verliezer er uit, de winnaar mag verder spelen voor de eer en de mooie geldprijzen. De derde avond staat plaatsing voor de finales op het spel, de vierde avond worden de finales gespeeld. De winnaar was natuurlijk het in grote getale opgekomen publiek dat vele prachtige wedstrijdmomenten voorgeschoteld kreeg. Het hoogtepunt was natuurlijk de spektakelwedstrijd op woensdag tussen PKC/Café Bar en de Tulips. Ook de eerste helft van de finale mocht er wezen. Kortom, met alle nevenactiviteiten zoals de Jeugd- en Studenten Challenges, de C-wedstrijdjes, het Challengeschot en ga maar door was de 1e lustrumeditie weer een succesvolle Challenge. Einduitslag: 1. Fortuna, 2. PKC, 3. Tulips, 4. De Meervogels.

Meer weten over de Challenge? Ga naar de site van de TIME for Korfbal Challenge.

KNKV ook in 2004 in de plus

KNKV sluit het jaar af met een bescheiden ledenwinst. In vergelijking met de vorige jaarwisseling is het ledental van ons verbond gegroeid van 93.707 naar 94.467. Een groei van 760 leden in het jaar 2004. In 2003 wonnen we nog 1249 leden. De groei is keurig verdeeld over de vijf districten. Noord-West, in 2003 nog in de min, won in het voorbije jaar 158 leden. Per 1 januari start het KNKV het meerjarenproject Groei! Een verdere groei tot 125.000 leden in 2010 is een van de doelstellingen van het project. De campagne gaat van start in district Noord-West, in het voorjaar schuift de actie door naar de andere districten.