Berichten van de KNKV

Door André

Uit de nieuwsbrief van deze week:
– Kennisbank: ook uw vraagbaak
– Kunststof korf komt in fases
– Ledencampagne &#39Groei&#39

Kennisbank: ook uw vraagbaak

Wilt u informatie over wat de Arbo-wet voor verenigingen betekent? Weten hoe je een goed persbericht opstelt of bent u op zoek naar voorbeeldfunctiebeschrijvingen voor uw kader? In dat geval is de KNKV-kennisbank het juiste adres. De kennisbank is een zeer uitgebreide bibliotheek met uitgebreide informatie voor vereniging en kader.

Kunststof korf komt in fases

De kunststof korf met bijbehorende paal beleeft de primeur in de aanstaande zaal-competitie. Dit seizoen zal er alleen in de hoofdklasse met het nieuwe materiaal gespeeld worden. In andere klassen is de nieuwe korf nog niet toegestaan, dus ook niet in de reserve-hoofdklasse.
Bij het verdere traject heeft het KNKV-hoofdbestuur nadrukkelijk rekening gehouden met de belangen van de verenigingen. Met ingang van het seizoen 2005/2006 is de nieuwe korf ook in de andere klassen toegestaan, maar het duurt tot het seizoen 2008/2009 alvorens het materiaal verplicht is. Verenigingen hebben zo bijna vier seizoenen de tijd om de (wedstrijd)manden te vervangen.

Ledencampagne &#39Groei&#39

De Toekomstvisie 2010 is duidelijk: het KNKV wil de komende jaren verder groeien. Dat gaat niet vanzelf, de handen moeten uit de mouwen. Het hoofdbestuur besprak in de laatste vergadering ambitieuze plannen, waarover u snel meer hoort.
Een projectteam onder leiding van vice-voorzitter Jan Willem Briedé en directeur Henry Valk gaat binnenkort aan de slag in district Noord-West, vervolgens moet de actie zich als een olievlek verder over het land verspreiden.
Goed nieuws: deze zomer verloor het KNKV minder leden dan in de afgelopen jaren. Per 31 augustus telde het KNKV 89.279 leden.