Digitaal formulier nu ook voor de E en F

Heb je de app al?

Komende zaterdag is het de beurt aan de E en F-pupillen teams om kennis te maken met de mobiel digitaal wedstrijd formulier(mDWF). De rest van zaal is de ‘proef maand’ voor deze teams. Vanaf het veld is het dan een verplichting dit formulier te gebruiken.

De andere teams gebruiken de app al langer. En met steeds meer gemak, al is het even wennen een groepje mensen rond de blauw verlichte schermen meteen na de wedstrijd.

Kortom de planning:

Vanaf 1 januari is het mDWF verplicht voor ODO 1 t/m A2
Vanaf 1 februari is het mDWF verplicht voor ODO B1 t/m D3. We hgebruiken het vanaf 1 januari om te wennen
Vanaf 13  februari gaan de E1 t/m F3 het mDWF op proef gebruiken. Verplicht vanaf het veld.

Scheidsrechters
De meeste jeugdwedstrijden worden door leden gefloten. Deze scheidsrechters hebben de app ook nodig op hun eigen telefoon om de scores en bijzonderheden door te kunnen geven aan de bond. En moeten dan natuurlijk ook ingelogd zijn. Eén van de coaches kan  de scheidsrechter toevoegen aan de wedstrijd, logischerwijs de thuisclub, als deze nog niet is ingevuld. Zie hier de uitleg van Sportlink.

Andere coach
De vaste coaches en spelers zijn gekoppeld aan de teams. De coach kan eventuele reserve spelers of invallers zelf toevoegen. Zie hiervoor de uitleg van Sportlink. Als een ander lid de wedstrijd gaat coachen dan kan deze door de vaste coach worden toegevoegd aan het team. Mocht er een keer een (niet lid) ouder coachen(bij de jongere teams zonder hippe telefoons) dan het verzoek aan de coach om de beginopstelling (en scheidsrechter bij thuiswedstrijd) goed te zetten in de app. De scheidsrechter kan dan na de wedstrijd, lief worden aangekeken of hij/zij de wissels dan wil invoeren. Andere optie is dat één van de ouders de app download en als vertegenwoordiger optreed van het kind/speler bij het digitale formulier aan het einde van de wedstrijd.

App downloaden, inloggen, checken
Het allerhandigst is als alle senioren, junioren en oudere jeugdleden met een smartphone de app werkend op hun telefoon hebben. Ook als je geen aanvoerder bent. Immers coach kan een keer ziek zijn, en je hebt de app ook nodig voor je jeugdteam of fluitbeurt. Dus ga naar je store en zet de gratis app op je telefoon. Probeer daarna ook wel in te loggen, anders kan je nog niks met de app. Als inloggen niet lukt zou dat kunnen dat de bond een verouderd e-mailadres van je heeft staan in Sportlink. Dat kan onze ledenadministratie dan veranderen, maar wacht dus niet tot na een wedstrijd, want het wijzigen kost even tijd. Inloggen gelukt? Check dan de werking! Kijk dan keertje mee met je aanvoerder voor de precieze werking.

Succes!