ODO E2 – Achilles (Hg) E2 (0-11)

0 – 11. Als je zo’n uitslag leest dan denk je: kansloze wedstrijd, walk over enzovoorts.

Maar niets is minder waar. Vooropgesteld, Achilles heeft een heel erg leuk team, 4 spelers met 2 grote wapens: er wordt goed verdedigd en scherp met de kansen omgegaan. Vooraf was duidelijk dat Iris en coach Cynthia er helaas niet bij konden zijn (beterschap!) . Anouk en ik besloten om Frederique een hele wedstrijd te laten spelen en Anna, Roos, Fleur en Sanne elk 10 minuten op de reservebank te laten zitten.

En eigenlijk hebben we een alleraardigst spelen ODO E2 gezien en gecoached!! Er werd goed samengespeeld en ook wel goed verdedigd, en het ging aardig gelijk op. Achilles kreeg wel wat kansen en scoorde daar ook wel snel uit. ODO kreeg pas in de 2e 10 minuten kansen…die er niet ingingen. In de rust hebben we de puntjes op de i gezet en vooral doorgaan! En we hoopten dat we in de 2e helft wel tot scoren zouden komen. Je zag dat Achilles wat vermoeider werd in de  2e helft – want met 4 spelers – maar heel knap bleven zij wel scherp in het maken van de kansen. ODO kreeg ook steeds meer kansen maar het lukte maar niet om te scoren. En dan gaat het ineens hard, Achilles wel scoren en bij ons toch wat de kopjes naar beneden. En dan staat het na afloop 0-11 voor Achilles.

Maar meiden wat waren we trots op jullie! Frederique die als een tijger de hele wedstrijd heel goed een jongen verdedigde en na afloop ‘best wel moe was’, Anna die echt heel goed vrij bleef lopen, Sanne die als een terriër achter haar wat soms wat wild spelende tegenstander aan moest rennen, Roos die heel goed ballen onderschepte en het spel goed zag, en Fleur die onvermoeibaar bleef rennen en kansen probeerde te benutten. Jullie hebben er hard voor geknokt en er alles aan gedaan. Het waren echt kleine dingen die beter zouden kunnen maar tegen zo’n tegenstander ook best wel moeilijk. En eigenlijk blijft bij ons de trots op jullie gewoon hangen!!